Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 14. aprill 2021

Õhtused jalutuskäigud Vigala jõel, 14-15. aprill 2021

Linnas käidud nagu niuhti. Mootor ka kaasa toodud. Pildiseeriagi tehtud ja FBs juba levib nagu kulutuli...

Tänane peale tööd jalutuskäik sai tehtud turvaauku. Taat andis teada, et minu traditsiooniline koht on nelja vene rahvusest mehe poolt okupeeritud. Egas midagi, juba mõnda aega tiksus mõte, et peaks seal turva kohas ikka ära käima.

Peale viit platsi ja püüdma. Kohe läks andmiseks. Triiv ja võtt, triiv ja võtt. Särg va õgard täitis oma vatsa metsikus tempos. Rüüstasid ohjeldamatult kärbsevastseid, mida kogemata liiga vähe kaasa olin võtnud. Õigemini kogus oli suur, aga enamus oli ära nukkunud.

Suuremad ja väiksemad segamini. Mõni õite pisike, samas kohe paar päris kena labidat. Poole seitsme paiku sain neli suurema kala võttu. Esmalt keegi kopsakam korraks otsa jäi, siis kaks vimba sumpa ja lõpetuseks... laksasin kellegi vastu oma kirbu lipsu katki. Äkki turb oli.

Siis jälle särg särg särg, ikka särg särg särg. Ohjeldamatu rüüstamine lõppes poole kaheksa paiku. Sealt edasi tilkus vaid mõni üksik. Kokku käis hapniku hingamas 54 särge. Muuhulgas üks vimb ka lõpetuseks.

Pool üheksa panin asjad kokku ja tulin tulema. Peale grupipilti said vimmad tagasi saadetud oma asju ajama.

Tundus, et sööt jälle ei pidanud.  Sel hooajal juba mitmendat korda. Aastad pole vennad?

Veetase +96 ja temperatuur juba 8.1 kraadi.

...

Neljapäeval jõudsin jõe äärde kopikas enne kella viite. Minu kivi otsas turnis nimekaim. Pugesin talle külje alla nagu lätlane, 2m vahet nagu peab, ja liitusin toimuva särjeaktsiooniga.

Väljas üsna kahetine ilm. Temperatuur 12 kraadi, justkui soe. Samas tugev kirde tuul tekitas vastikult vilu tunde. Õnneks jäi see tuul võssa suuresti kinni. Veetemperatuur üsna sama mis eile, 8 kraadi. Samas veetase kukub kiiruga, +92 Vigala peal. Väheke vihma ei teeks paha.

Särg sõi isuga. Töökõned pisut segasid püüki, kuid peale neid sain käe ka vimmaseks. Erilist aktiivsust siiski ei olnud. Kella poole seitsmeks olin saanud viis vimba ja peale seda enam mul ei miskit. Kõrval kaaslane vimma kalasid mõned siiski hiljem ka sai. Särge aga... on ikka kole palju see aasta jões. Ma ei tea mis värk sellega on. Jõhkralt tuleb. Sort muidugi selline ... üsna kriitiline. Mõni üksik kobedam.

Vastaskaldas särjega sama lugu mis meil, vimmaga vähe kehvem.

Kokku siis 5 vimba, 40 särge. Miinus üks kirp - kulub neid ikka. Seekord murdus konks ära, kui maakera üle pea vintsisin...

PS! Maja alt tuli selle aasta esimene vimb valve tonka otsa. 

PS2! Eile oli tonka otsas pea kilone luts - pole nii suurt oma maja alt saanudki. Ikka tasub kalarappeid vette visata:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar