Esiletõstetud postitus

teisipäev, 30. aprill 2019

SKP_30. aprill 2019

Nüüd ta siis on käes. Puhkus, kaua oodatud puhkus. Ja pikk, lausa 34 päeva. Ehk siis peaaegu et viis nädalat. Ja see kõik on planeeritud kalapüügile. No võib-olla päris mitte kõik päevad, aga suuresti kõik päevad. Vähemalt plaani järgi.

Algne plaani skelett näeb välja selline. Paar päeva ajaks veel vimba taga. C&R sest kuivatamise norm on ammu täis ja midagi muud sellest kalast teha ei tohi (naise kirjutamata seadus nr.2). Nädala lõpuks läheme Tõnuga Soome. Iga aastane haugipüük, mis tavaliselt nädala kestab võiks sedapuhku kesta näiteks kaks korda kauem. Aega ju on. Püüan kuni tüdinen. Tõnn ilmselt laseb vahepeal lihtsalt jalga. Selle asemel näeb ilmselt teisi nägusid, mis mökkist läbi voorima hakkavad.

Lisaks haugile jääb seekord aega ka pika kaikaga vehklemiseks. Tahaks mõnda paarikilost latikat 8 meetrise Stellaga venitada...

Peale mai keskpaika kodumaile tagasi tulles peaks kogu sellest jandist ilmselt paar päeva puhkama, äkki isegi midagi kasulikku tegema (panen selle lause siia igaks juhuks, äkki naine loeb, siis teab et ma ei kavatse 34 päeva lihtsalt õhku haihtuda lasta:-). Igaks juhul peaks mai teises pooles lõuna poole kolima. Linaskid ja karbid on Margusel selleks ajaks kindlasti ketti pandud ja ootavad välja võtmist. Ja Emajõge võiks ka ju vaadata, päevi kaks näiteks. Äkki mõni uss komberdab konksu otsa...

Enne kui kuu läbi hakkab saama, võiks veel kaugemale lõunasse vaadata. Juba aastaid oleme Tõnuga rääkinud säga püügist. Paremat võimalust selle katseks annab leida ja nii ei teeks paha konksude leotamine mõnes Läti jões. Seda enam, et soojade ilmade puhul vaja ju odavat õlut ka ju juurde osta:-)

Ja kui mingi aeg lõpuks jälle koduigatsus peale tuleb siis tahaks ostetud paadi (Lenna) ka vette lasta ja Pärnu jõe nüüdseks olematust Sindi paisust üles sõita.

Selline plaan siis. Lihtsustatult - kalapüük, kalapüük, kalapüük... Ehk koondnimega Suur Kalapüügi Puhkus (lühemalt öeldes SKP). Tööjuures vaatasid kõik kaasatundva pilguga, et miks peaks keegi kuu aega lihtsalt kala püüdma...et kui igav ja mõttetu ajaraiskamine... ilmselgelt liigitati mind "kruvid logisevad" kategooriasse. Noh vaatame, äkki läheb igavaks ka, aga isu peab täis püütud saama!

Läheb lahti. Stardipositsioonil on kehakaaluks 71 kilo ja entusiasm täiega laes. Õppides parimalt puhkajalt (poeg!), olin juba kell 7.10 üleval, et mitte sekunditki puhkusest raisku lasta:-)

PS! Mehis Soomes juba ees ja esimestele kaladele pihta saanud. Nüüd jääb vaid loota, et ilm ikka halastab ja oma prognoosi pisut soojemaks muudab. Hetkel tundub küll jääaeg tulevat ...4-6 kraadi sooja ja tuult.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar