Esiletõstetud postitus

pühapäev, 16. august 2020

Lappis, 15. august 2020

Hommik oli hiline. Alles kella kümne paiku lükkasin paadi kaldast lahti. Esimese tiiru tegin koos Jaanusega. Tahtis teada, mismoodi see püük käib. Polnud probleemi - võin iga kell tutvustada, kuidas lihtsalt sõuda ilma kala saamata:-)

Tegime koos kahetunnise treti standardtrassil. Mökki alt peale, rootsi saare külg, männi auk, pumba auk, kärestike kõrvalt, Rasmuse kivi alla ka veel lõpetuseks. Siis panime kokku ja tulime tulema. Jaanusel kaks putuka ritva mõned pudinad andsid ja ühe korraliku harjuse. Lõheridvad ei liigatanud.

Teine tiir pealelõunal. Vahetasin kirakka välja kuldse hirvase vastu. Sättisin just oma asju kokku ja plaanisin peale minna, kui ülenaabrid otsustasid pea minu nina eest omale trassile minna. Jäin siis ootama, et ei hakka pealeminekuga nende kalu ära hirmutama. Tulemuseks oli see, et täpselt sel hetkel, kui ridvad saadi sisse ning paat oli minu ees, kostus kärr ja koheselt lõhe küünla tegi. Nii saime kogu showd (Katti oli ka all ja Jaanus just tuli sel hetkel randa) pealt vaadata.

Kala tegi neli küünalt ja ronis paar korda paadi alla. Mehed tagusid jalgadega vastu paadi põhja, et too sealt ära läheks. Väsitamine kestis pea Iivika kivini välja ja tulemuseks oli 10+ kilone isane lõhe. Pikk aga üllatavalt kleenuke.

Läksin tegin siis teise tiiru samast alguspaigast. Edasi juba tavalisele liinile. Tuul tõusis ja järgmised paar tundi vaevlesin aerudel. Tulutult. Ka harjus vaikis.

Päeva viimase tiiru tegin õhtul kella seitsme paiku. Kuna tuul oli endiselt vastik, siis kolisin rootsi ranna alla. Tupo jõe suudmest alla tulles kogu aeg parempoolset kalda äärt pidi. Jube madal on seal ikka paaris kohas. Aerudega sai paar korda maad tõmmata... Alles saare taga tulin tavalisele lõigule tagasi. Nii kui jõe keskele välja jõudsin sain edasi vaevelda oma aerudel. Sõudsin kohusetundlikult oma trassi lõpuni ja tulin tulema.

Lõpu tegin enda kivi juures, mis on nüüd siis lõpuks ometi vee peal. Mõne sentimeetri jagu. Nii et vesi ikka vaikselt langeb. Saar aga ikka veel pole välja tulnud.

Selle tiiruga võib nädalale ka joone alla tõmmata, sest järgmised kaks päeva lubab väga tugevat loode tuult ja paadiga pole jõel midagi teha. Ei olnud just see nädal mida ootasin. Püügi mõttes lootsin ikka kõvasti rohkem actionit saada. Neli võttu terve nädala peale on ikka ilmselgelt liiga vähe.

Samas kui saagi seisukohast vaadata - saada kolme kilone lõhe ja viis kilo marja - siis pole ju paha:-) Nii, et tänu naabritele oli vähemalt kalamarja piisavalt.

Loodetavasti tuleb teine nädal huvitavam. Läheb jahedamaks ka ning veetemperatuur peaks langema.

1 kommentaar:

  1. See üks lõhe rikkus nädala ära. Ma juba vaikselt hakkasin lootma,et saab limablogi lugema hakata :D

    VastaKustuta