Esiletõstetud postitus

reede, 24. september 2021

Kohapüük Soomes, 24. september 2021

Neljapäeva õhtul tulime neljakesi üle lahe. Kõuts, Mihkel, Tarmo ja mina. Iga-aastane koharetk pidi seekord tulema lühendatud versioonina. Reede ja laupäev püük, pühapäev tagasi. Rohkemaks meil aega polnud võtta.

Tulles kallas, mis hirmus ja nii jäi paadi sisse seadmine kõik reede hommikusse. Seetõttu jäi püügiaega veel vähemaks ja peale saime alles poole kümne paiku.

Terve päeva tegi pilves ja vähese tuulega ilma. Sooja pea kümme kraadi. Vesi 12 kraadi. Vihmast sisuliselt pääsesime, vaid õhtu hämaras pisut udukat tuli.

Käisime läbi kümne märgi aluse, põõsa augu piirkonna, ilusa maja rajooni ja diivani augu. Terve päeva jooksul. Vahepeal trollimine ka veel sekka nendes piirkondades ja ka nende vahel. Päev jagunes sisuliselt kolmeks. Hommikust lõunani oli koha aktiivne. Passisime selle aja põõsa rajoonis ja toimisid nii jigi kui ka troll. Sort aga oli üsna vilets. Kaks koha saime lõpuks kasti, väikseid kamaluga tagasi. Toimis must-valge-punane relax ja wake kloun. Vobleritest kollane deep taildancer. 

Peale kahteteist tekkis aga vaikus. Ei aidanud otsimine ega lantidega mängimine. Mõni üksik kaootiline võtt, punnide poolt ja uuesti vaikus. Käisime natukene ka mere pool ära aga ei miskit. Kui peale kella ühte vool tuli, tekkis usk, et nüüd läheb andmiseks... Üllatusena aga ei juhtunud midagi. Nii otsustasimegi peagi kulgeda ülespoole ilusa maja kanti.

Tee oli saagi poolest üsna nutune kuid kohale jõudes algas päeva kolmas osa. Koha tegi uuesti karbi lahti. Sedapuhku toimisid aga hoopis teised landid. Aini lemmik landitüübi pruun ja lillakas versioon ruulisid täiega. Trollides pruunika jessega pidevalt tegevust pakuti.

Kuna ilusa maja all olid ka suuresti punnid, siis saime õhtusest võtust osa veel nii Koskineni haru nurgast kui ka diivani august. Võtte oli piisavalt, kuid enamasti mässasid väikesed.

Päeva lõpuks korjasime kaasa 8 koha (45-55cm) ja tagasi lasksime kahepeale vast kolmkümmend tükki. Mõned ahvenad ka veel lisaks kaasa võetud said. Seega actionit küllaga, aga sort väike.

Teine paatkond noppis kaasa 4 koha. Nad käisid ka kümne haru peal ära ja seal oli päris vaikne olnud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar