Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 31. detsember 2014

Aasta siis oli 2014

Üks aastaring kalavetel jälle mööda läinud. Jättes kurvad sündmused kõrvale üritaks meenutada parimaid palasid sellest aastast.

Aasta esimesed neli kuud said veel täielikult kalale pühendatud. Tööl veel ei käinud, aega oli laialt käes ja nii sai kõvasti aega ja tahtmist nii jääpüügile kui jäävabale püügile pandud. Jääd muidugi oli kole lühikest aega ja päris isu täis sellest püügist ei saanudki.

Eredamad hetked jää pealt olid seotud Kasari vimmapätside ja Pärnu jõe siigadega. Kala sai saadud, püüda oli mõnus. Vimbaid sai saadud nii palju, et räästa alla rohkem ei mahtunud ja märtsis sai juba suuresti siiakalale pühendatud. Mõned õnnestus ka välja meelitada:
http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/03/parnu-joel-siiga-puudmas-04-05-marts.html


Jäävabal ajal sai tonkatatud, käidud meriforelli püüki õppimas (no ei tule see asi kuidagi - müts maha nende ees kes sellega hakkama saavad) ja loomulikult Soomes haugi püüdmas. Midagi ikka tuli, aga paremad palad said kaaslastele.

Mehise elukala ära nägemine (ütleks "läbi hapude viinamarjade" - kole kala sihuke ja vale püügiviis ka veel lisaks:-):
http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/05/laane-soomes-mehise-elukala-paev-06-mai.html
Kole suur ja paks see oli, ilmselt vanadusse surnult landi otsa jäi:-)

Ja paati sai remonditud - esimest korda elus. Tänud õpetajale ja abistajatele. Täitsa lahe tegevus oli. Paat ei lase vett läbi - hea töö!

Haugi rekordit ei saanud, küll aga viis Tõnu oma personal besti üle seitsme kilo. Ilmselt oli see väikeseks motivatsioonisüstiks mulle mõeldud.

Vigala peal sai vahepeal nooremaid mehi vimba püüdma õpetatud. Pika latiga kaldalt. Täitsa mõnus. Kala tuli ja mitte vähe. Margus sai rekordpäeva kirja: http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/06/jaaniohtuks-valmistumine-vigala-joe.html

Suve hakul sai minu vabamehe põli läbi ja seetõttu vähenesid ka kalapüügipäevad. Saagile see õnneks eriti halvavalt ei mõjunud. Juulis sai paar lõhet suure rannailmaga püüdes (25+ kraadi). Ime et need veest üldse välja tulid. Augustis sai aga juba päris kenasti Tornio peal lammutatud. Ilusad kalad, palju kalu. Ka poiss sai kala. Ja eesti mehe landid on tegijad. Suurim kala ikka suurima elamuse pakkus:
http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/08/tornio-jogi-21-august-2014-pikalt.html

Septembris sai üks kahest selle hooaja rekorditest tehtud. Karbi rekordit pisut kasvatatud. Sõbra juurest Lõuna-Eestist käsiõngega 7.5kg paksuke veest välja meelitatud. Siiamaani ei saa aru, et kuidas see küll õnnestus. Pime juhus ja õnn. Kasvab vees edasi, paari aasta pärast äkki näeme?
http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/09/louna-eestis-uut-karbirekordit-otsimas.html



Sügis kohavetel möödus üsna nutuselt. Seltskonnad olid ägedad, aga saagid ... sellised nilbakad. Ja Viljar kurat ka käru keeras ning alt ära hüpatas (sellepärast ühtegi tema pilti ei pane... nii nagu... kättemaksuks noh...  :)

Viimane reis päästis õnneks sügise, pakkudes korraliku koha (ja paar korralikku koha võttu ja minekut veel otsa) pluss uue haugi rekordi. Silikooniga. Ilma trossita. Jigitades. Järjekorde pime koba:
http://rainfishinglife.blogspot.fi/2014/11/laane-soomes-uusi-rekordeid-otsimas-24.html

Aasta lõpp läks nagu ta läks. Kurvalt.

Järgmisest aastast. Hmm. Paar rekordit tahaks teha - ega ma ahnepäits ole, et rohkem tahan.  Paari uut asja võiks proovida; uute kohtade avastamiseks küll nii palju aega ei jää kui sel aastal. Aga vast mõne ikka avastab.  Ja poisile tahaks korraliku kalapisiku külge pookida:-) Ning EDI lantidele tahaks Tornios "tuule tiibadesse puhuda".

Ilusat vana-aasta lõppu ja ägedat uut aastat kõigile!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar