Esiletõstetud postitus

laupäev, 7. jaanuar 2023

Pärnu jõel 07. jaanuar 2023

Nädala alguses tõusid veetasemed jõgedes korralikult. Pärnu jõel pea +170ni. Kasaris ca +130ni. Kui kesknädalal hakkas külma tegema, tõmbas see vee kõrgust ka pisut tagasi, kuid laupäevaks jäi ta endiselt üsna kõrgeks, nii +140 kanti. Seega vool, aga ilmselt mitte väga palju sodi.

Laupäeva öösel külmetas päris kenasti ja päevaks lubas 10-12 kraadi miinust. Seda mõõduka idatuule juures, mis tähendas mitte just kõige mõnusamaid püügitingimusi. Seetõttu ma hommikul väga ei kiirustanud ja startisin alles peale kella üheksat. Pärnus ussipoest ka veel läbi ja nii kolmveerand üksteist astusin alles jääle. See nägi välja nagu korralik liuväli. Sile ja libe, uisuta kaugele tahad... Suundusin joonelt Reius suudme kanti, kuna tuul tuli tollest kaldast ja lootsin seal pisut vähem arktilisi tingimusi.

Esimesed kaks püügiauku näitasid korduvalt kala all ja ka seda et nood ei taha mitte võtta. Proovisin nii punase kui ka kuldse kirbuga ja mõlema puhul olid reaktsioonid olematud, kui alles kolmandas augus lõpuks ära vajutati. Esimene vimb sai jää peale.

Jätku ei tulnud. Paar auku hiljem teine juhuslik võtt ja ka seal ei saanud auku käima. Kõikjal oli kala all, aga mängi sa pakutavat mismoodi tahad, kasvõi peapeal seistes, aga võtma neid ei saanud.

Mingi aeg tuli Nils-Erik ka mulle seltsi ja edasi püüdsime juba kahekesi. Päike tuli välja ja pisut tekitas soojemat tunnet, aga vaid pisut. Iga poole tunni tagant tegin "auringi" ühest kaldast teise lidudes, et kehast külmatunnet välja saada. Päikese toodud valgus ei toonud ka vee alla elumärke juurde ja püük jätkus vanas rütmis. Mingi suvaline hetk läks keegi vee all närvi ja võttis pakutava vastu, enamasti aga sai mängitud täiesti tühja.

Poole kolme paiku lasi kaaspüüdja jalga ja ma suundusin päeva lõpetuseks teise kalda alusesse tsooni. Seal päikeseloojangu ajal mingi elavnemine toimus, aga kahjuks vaid väikeste vimbade poolt.

Kokku päeva lõpuks vaid neli mõõdus vimba. Kuus alamõõdulist käis ka korraks jää peal. Lisaks üks nurg. Päev ise oli külm ja vastik oli olla ning kahjuks "võttis" külm  ka mu lemmik nooguti ära. Ühel hetkel prantsatas ritv kasti pealt jääle ja nooguti murdus lihtsalt ära. Kurb. Üritan seda putitada, maksku mis maksab.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar