Esiletõstetud postitus

laupäev, 25. märts 2023

Uue ajastu ootuses_25. märts 2023

17. märts sai blogil 10 aastat täis. Kui ma nüüd õigesti loen. Tookord sai alustatud seepärast, et organiseerisin endale aastase puhkuse. Selleks, et sellest mingi märk maha ka jääks, sai neid aasta jooksul ettevõetud kalalkäike kirja panema hakatud. Hiljem oli juba harjumus käe sees ja nii see siiamaani kestnud on.

Nüüd dekaad hiljem olen jõudmas uuele teelahkmele. Märtsi kuu lõppedes jõuab kätte see aeg, kus kavatsen jälle pikemalt puhata. Esialgne plaan on minimaalselt kuus kuud. Aprillist kuni oktoobrini. Kuidas see tegelikult välja kujuneb, eks seda näitab aeg.

Ka see puhkus on plaanis üsna suur osa ajast kalavetel veeta. Selleks, et asi liigselt rutiiniks ei kujuneks, olen enda jaoks paika pannud plaani uute kohtade avastamise ja lisaks vanade aastakümnete taguste kohtade uuesti avastamise näol. Ehk siis, et natukene mugavustsoonist välja tulla. Nii on mul plaanis vähemalt sellised ettevõtmised:

1. Vigala ja Velise üle pärnu mnt asuvated paikade avastamine

2. Reiu, Navesti ja Pärnu jõgi kevadel käsiõngega ära proovida

3. Vähemalt kahele forellinirele jõuda

4. Väikese Emajõe kevadine latikas

5. Hiiumaa säinas

6. Kevadine merikas, äkki ka Hiiumaalt!

7. Soomes kolme uue forelli ja lõhepaiga katsetamine (üks neist kindlasti  Nakkilakoski)

8. Põhja-Norras lapsega nädalane ellujäämise matk, ritvadega ikka

9. Säga, kas siis Emajõest või Lätist, vähemalt üritada...

10. Nõuni linask ja Marguse karbid

11. Võhandu ja veel paar uut nime Eesti kaardilt

12. Paadituur Väike Emajõgi --> Suur Emajõgi

Ilmselt lisandub siia nimekirja ka uusi mõtteid. Kui keegi tahab mida lisaks soovitada, siis see on igati teretulnud! Loomulikult ei kavatse ma kevadist vimba, haugi ega ka suvist lapi lõhet vahele jätta. Ja lõpuks tahaks oma Kasari harudest linaski ka üles leida.

Viis tööpäeva veel... Ootusärevus on suur!



1 kommentaar:

  1. Väga inspireeriv plaan. Olen isegi selliselt unistanud, siiani tegelikkuses realiseerimata. Poisikeseliku õhinaga uute kohtade avastamine ehk mis avaneb järgmise jõekääru taga, ootamatud-unustamatud seigad-juhtumised pikal "tööpäeval". Soovin sulle edu ettevõtmise õnnestumiseks !

    VastaKustuta