Esiletõstetud postitus

laupäev, 1. aprill 2023

Nii ta algab, Vigala jõel, 01. aprill 2023

Lõpuks on see kauaoodatud pikk-pikk puhkus kätte jõudnud. Reedel sai tööl otsad kokku tõmmatud ja lõputööks aprillinaljaks üks kalastusteemaline "pressiteade" koostatud
https://telia.smarpshare.com/app.microblog/#/6426ac486d017c0001fcea1d

Õhtul tulime maale ära ja laupäeva lõuna paiku enne poisi sünnipäeva pidustusi jõudsin mõneks tunniks jõe äärde luurele. Vesi Vigala jões +102 ja vaid 4 kraadi soe. Ega õues ka suurt rohkem polnud - päike küll säras taevas aga tugev põhjatuul jahutas õhu.

Otsustasin, et tonkadega jändama ei hakka ja vantsisin jõgede risti uudistama. 8 meetrine käsikas seltsiks kaasas. Sain seal poolteist tundi päikese käes peesitada, kui tagasi vantsisin. Liiga külm vesi, vimb veel ei liigu. Huvitaval kombel ka särg mitte. Ruttu hakkas igav ja kärsitusest passida ei viitsinud.

Aega oli veel ja käisin seetõttu ka sügava augu peal, kuuse aluses käärus ka proovimas. Seal ikka mingi elu oli. Shokolaadi lõhnalise peibutussöödaga sai särjeparv meelitatud mõneks ajaks alla. Vimba aga mitte. Proovisin vaid kuldse kirbu ja kärbsevastsetega, katsetama ei hakanud.

Tuul oli nii vastik, et käsikaga korki pidurdada sisuliselt ei saanud. Vaid vabad triivid. Poolteist tundi hiljem tüdinesin ka sellest paigast ja tulin tulema.

Tundub veel vara või siis on külmalaine tõusvale kalale piduri peale pannud. Tänaseks tulemuseks siis seitse särge. Aga algus on tehtud ja siit on hea edasi minna!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar