Esiletõstetud postitus

teisipäev, 3. oktoober 2023

Viimane päev, 03. oktoober 2023

Täna tõmbasin otsad kokku. Viimasel päeval tahtsin veel pea kõik olulisemad kohad läbi käia ja midagi päris uut enam avastama ei kippunud. Peale sättisin varasest ärkamisest tingitult juba poole üheksa paiku.

Väljas oli selline poolpilvine ilm, kus päeva peale paar korda päikest näitas, enamasti aga mingi vine taha ära kaeti. Tuul oli täna üsna nõrk ja puhus kes seda teab mis kaarest. Enamasti vist lõuna poolt. Vesi 15.3 kraadi soe.

Alustuseks tõugja proovimine liinide all. Veerand tunni järel võtsin kokku reisi tulemuse - nendega ma seekord sinapeale ei saanud. Ilmselt on tõugjate käitumine kevadel vs sügisel erinev. Eks selle lahti hammustamine on järgmise aasta pähkel.

Seejärel tünnide alla. Selles lõigus on pea kuus meetrit vett ja suure vooluga jigitamine seetõttu maru keeruline - põhjus, miks ma seal hommikuti enamasti proovinud olen. Nii nagu tavaks, ei saanud ka see hommik sealt midagi. Samas kala olen sellelt lõigult trollides pidevalt saanud ja sain ka täna enne mahatulekut. Ainukene jigikala aga tuli siis kui vool oli vaiksem ja kannatas paremini püüda.

Kolmas peatus mere ääres. Punase maja aluse poi juures. Nii nagu juba tavaks oli saanud. Iga päevaga on see ala läinud kehvemaks. Täna vaid viis võttu ja üks mõõdukala. Kas oli kell liialt varajane või pole piisavalt suuri peale juurde tulnud, no mine võta kinni.

Neljas peatus sai valitud trollimisel loodile joonistatud pildi alusel. Asus see ülalpool olevat rohelist poid ja sirge ülemises osas oleva põõsa vahel. Vaatepilt oli ahvatlev ja kala sain seal ka jigitades võtma. Kaks mõõdukala, mõned ärakukkumised, umbes kümme võtukatset. Ka üks kena pauk. Kuna ilm oli pilves siis enim sobis närimiseks must/hõbedaste teradega kp baitsi.

Mingi aeg jäi lant kinni ja päästmise aktsiooni järel enam samasse kohta tagasi ei sättinud. Proovisin paar ankrupikkust edasi aga eldoraadot sealt ei leidnud ja nii kolisin trollima. Varasem hommik tingis varasema söögiaja.

Järgmised kolm tundi liikusin sellises rütmis, et trollisin võtuni ja panin seejärel samasse kohta ankrusse. Trollimine ruulis täiega. Kui päikest näitas, siis leotasin saksa värvides karikkot ja pilvevine korral viidika karikkot. Kogu reis näitaski enamvähem seda, et kui päike särab, siis kollane ja rohekas/neoonikas toon lähevad peale; kui päike oli vines või pilves, siis viidika karikko vastu ei saanud miski.

Trollisin jigitamise pausidega kuni sügavani välja ja sain kokku 9 trollikoha+ 2 jigikoha. Mõõtus kalasid. Punne ja kaks haugi ka veel sekka. Jigi puhul sain pea igas ankrus tonksu kätte aga käima kala vaid ühes püügipaigas. Millegipärast ei tahtnud nad mitte käivituda. Viga võis olla muidugi ka mu enda laiskuses, sest ega ma väga vaeva ei viitsinud näha. Jigitamise isu on hetkel ikka täitsa otsa saanud...

Sügava servast jigitades lõi üks ahven ka sekka. Kuna lood näitas täna pidevalt väikeste kalade parvesid ja veepinnal käis kõva elu, siis tundus et ahven trügis jõkke. Seda kinnitas ka uuesti punase maja alla tagasi minnes tehtud jigitamise ankur. Ahven togis ja tulin üsna ruttu tulema. Jätsin selle reisi parima püügipaigaga hüvasti ja trollisin kodu poole minema. Enam jigipause ei viitsinudki teha.

Kella neljaks sai mul ka trollimise isu täis ja tulin mökki asju pakkima. Kokku täna siis trollides 16 mõõtus koha ja 5 mõõtus jigikoha. Kolm haugi, kolm ahvenat ja kohapunnid ka veel lisaks. Koha sort oli täna lahjem. Enamus mõõdukalu 45-55 cm vahel. Üks suurem viskas sisse. 2.35 kilo.

Niipalju siis selle sügise kohareisist. Sai kõvasti püütud, mitte vähe saadud. Püügiisu rohkem kui kuhjaga täis saadud. Reisi tegijaimad landid paremusjärjestuses vasakult paremale. Nii voblerid kui jigid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar