Esiletõstetud postitus

pühapäev, 1. oktoober 2023

Tuulepäev, 01. oktoober 2023

Päevaks lubas tugevat loodetuult. Nii oli lootus saada suurele jõele püüdma üsna nullilähedane. Sellegipoolest otsustasin kella kümne paiku peale minnes seda ikkagi üritada. 

Sõitsin peenikest haru pidi põõsa auguni ja keerasin sealt suurele jõele. Ees ootas päris suur laine, mida siis trotsima läksin. Alustuseks natukene trollimist, mis ise oli juba päris õudne ja kui peagi jigitada üritasin, sain lõpuks aru, et siin pole kohe üldse mitte midagi teha. Paadis püsti seisminegi osutus keeruliseks. Nii trollisin minema ja korjasin enne kurvi esimese koha paati kaasa.

Järgmine ja ülejärgmine sirge olid natukene paremad ja nii proovisin paaris ankrus isegi jigitada. Ankur ei pidanud aga sellele lainele vastu ning läks pidevalt libisema. Kuna trollimine ei pakkunud ka peale ühe koha midagi, siis lõunaks andsin lõplikult alla ja kolisin ülejäänud püügiajaks väiksele harule üle.

Võtsin alustuseks ette kümne märgi piirkonna, kus lood nagu üksikuid kalu näitas ja sealt üle trollides ka ühe 2.3 kilose välja võlusin. Too peksles võtmise algusest peale nagu haug, ritv vibutas ja sidur laulis. Panin paadi ülespoole märki ankrusse ja tegin paarisaja meetrise lõigu viskepikkuste kaupa liikudes läbi. Null võttu. Isegi ei mingit märguannet ka mitte.

Jigitamisest tüdinud trollisin ülesvoolu kala otsima. Kuni suvise kohasirge lõpuni välja. Üks kena kala pääses peale võttu lahti. Ühe kätte sain. Mingi väiksem käis ka veel korra uudistamas, aga üldiselt kuidagi tühjavõitu tundus see haru olevat. Üksikuid kalu oli, aga mingit suuremat kogunemist ekraanile ei joonistunud.

Tulin siis uuesti kümne märgi alla tagasi, et veel korra jigi proovida ja kui see ka ei õnnestunud otsustasin et hakkan kodu poole ära sättima. Mõtlesin et teen lõpetuseks veel paar kolmsada meetrit saare suunas trollimist ja siis astun minema... Kohe trollimise alguses üks koha otsa lõi ja peale saart sattusin aga esimesele kenamale loodipildile terve päeva jooksul ning loomulikult panin paadi sinna ankrusse. Esimese viskega kohe võtt ja kilone koha paadis. Seejärel üks kergem proovimine ja siis lajatati viske järel toimunud vajumise viimasel sekundil korralik litakas. Mõnus suur kala jäi otsa. Tegi paar rahulikumat õõtsutamist ja kukkus siis ära. Hirmus kahju oli.

Lisa ma ei saanudki. Ei aidanud värvivahetus ega ka ankrupaiga vahetus. Hiljem loodiga üle sõites paar kala veel seal olid,  aga minust nad sinna ka jäid. Tulin kodu tulema.

Kokku kuus koha. Neist vaid 1 jigiga. Tõugjat saare taga korra jahtides ka üks väike konn otsa jäi. Vesi 15.5 kraadi.

Kalev ja Silm lahkusid koju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar