Esiletõstetud postitus

laupäev, 23. märts 2013

Pärnu jõgi 23. märts

Hommikul ajasime poisiga (6a poeg)  varakult jalad alla ja võtsime suuna Pärnusse - mina kalale, poiss vanaemale külla.

Alustasin püügipäeva Pärnus sõudebaasi juures kell 10 koos Elioni kalaspordiklubi viie kaaslasega. Lisaks meile oli  jää peal tõeline rahvakogunemine - ilm oli ilus ja ilmselt enamus Pärnu ja Tallinna kalameestest olid ennast jõele sättinud. Neid oli ikka sadu. Mingi hetk liitus meiega ka mu paps. Esimese paari tunni jooksul tõmbasid meie klubisportlased viidikaid ja mina paar kiiska. Kuigi kala ei tulnud, sai kõvasti antud...


Lõuna paiku leidsin  lõpuks ka mõned vimmad üles  ja kolmest saadud kalast kõlbas üks ka kotti panna. Enam-vähem samal ajal  jõudis jõele ka poeg koos vanaemaga ning järgmised paar tundi sai pigem kommi söödud, kui kala püütud :-)

Kella kahe paiku sai otsustatud, et läheme isaga ülesvoolu kala otsima. Teised jätsime linna alla.

Läksime Lennuki kanti.  Kohale jõudes selgus, et me ei olnudki ainukesed, kes sellest rahvamassis kalapüügist väsisid ja otsustasid suurest seltskonnast eemalt kala otsida. Jõe peal oli 8-9 meest.

Esimesed tehtud augud ei andnud midagi. Teises augus aga ootas all kala. Esimene vimb , napilt mõõdus, ronis jääle pea kohe kui punase kirbu alla olin lasknud. Järgmine tund oli tõeliselt mõnus. Vimb võttis ehedalt vimmalikult - andes paar korda märku, et on olemas, tehes korraliku võtu üsna kõrgelt (pea meeter) põhjast.
Mõnus tunne. 4 vimba tunniga jääle, suurim natuke alla poole kilo, paar äraminekut poolest vees; teist samapalju nurgu veel ka otsa.  Samal ajal kui ma matõlliga kiskusin, sai  isa ka põigiga paar poissi kätte.



Kella kolme paiku, kui linnas püüdnud poisid ka kohale jõudsid,  tekkis vaikus. Mingi hetk isa sai veel ühe vimma ja mina särje, aga võtuhetk oli möödas.

Kella nelja paiku saatsime Elioni kalaspordiklubi pidulikult sauna poole teele ja otsustasime isaga veel natuke otsida. Mingi hetk sai paps alla ka kena kala, ilmselt latika, aga augu äärelt ta jalga lasi. Minul mõned vimma võtud, aga ei ühtegi jääle ning nurg ja särg. Päeva tipphetked olid ikkagi mõõdas.

Kokkuvõtvalt - tore päev. Vimb võttis kiiret mängu, põhjast väga kõrgelt (kõrgeim vast 1.2m põhjast) ja oli tunda, et teda ikka on. Ka teised püüdjad said aegajalt midagi, seega oli teda ka üsna laialt all.  Tuleb varsti tagasi minna.

Ilm: -2 kraadi, tuul keerutas kõvasti, oli kõvasti nõrgem kui eelmistel päevadel. Vahelduv pilvisus.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar