Esiletõstetud postitus

laupäev, 12. oktoober 2019

Poolpäevak, 12. oktoober 2019

Asi kisub vägisi kiiva - tatt, köha, kurguvalu. Täna läks nii, et õhtuni vastu ei pidanudki. Tulin varakult maha ära, et kuuma teega ennast turgutada. Äkki, siis kannatab kaks pikka päeva veel ära.

Vee peale sai mindud enne kella kümmet. Väljas kallas pool ööd vihma ja umbes kella üheksa paiku hakkas vaikselt lõpetama. Paadist  4-5 ämbrit vett välja viskasin. Sellega oli tänane vihm ka ühel pool ja ülejäänud osa päevast tegi kena sooja sügisilma. Vahepeal lausa päikest näitas.

Võtsin suuna jalakäiate silla rajooni. Esmalt pool sirget trollimist, mis päädis käte limaseks tegemisega. Seejärel juba sügava peale ankrusse. Ja kohe läks ka togimiseks. Alustuseks kuidagi väga loiult ja õrnalt, aga lõpuks kala ennast käima sai. Poole tunniga kümmekond võttu, kaks kala kasti, neli üle parda tagasi. Sort nagu eilegi... pisike. Kõik kp paitsi musta jigiga.

Seejärel ankrupaik rahunes. Proovisin paari paika veel ja lõuna paiku otsustasin teisele poole linna kolida. Kaunis tüütu on sinna minna, kui kümne kilomeetri piirang enamasti kiiruse maha tapab, aga kohale ma jõudsin. Lasin sügava alguses rapala paadi taha likku ja enne kenade majade sügaviku kargas nii neljane haug otsa. Õnnestus vabastada nii, et ei pidanud kätega puutuma:-)

Panin samasse tsooni ankrusse ja andsin pool tundi hagu. Ei midagi. Edasi trollides silla sirge peale, mille tulemuseks oli rapala põhja jätmine.  Üritasin päästa, mis ma üritasin, aga kätte ei saanud. Hea lant oli, peab uue ostma.

Lood nagu näitas kala, aga võtte ei saanud. Kündsin kuni sillani, tegin seal kontrollpeatuse ja kulgesin samamoodi tagasi. Kaugemale ei viitsinud minna. Mehis ja Anti kindlasti tükk maad edasi ja sinna kaugele ma väga ei kipu minema.

Kella kaheks oli mul kopp ees - ei ühtegi võttu. Võtsin hoo sisse ja tulin vastu tõusnud tuule tekitatud lainet jalakäijate silla rajooni tagasi. Järgmised kaks tunnikest jändasin selles tsoonis. Sain paar üksikut toksu, kuid null jigikala. Trollides kaks koha sai veel kasti juurde võetud. Õhtust võttu ei tahtnud ootama jääda ja tulin mökki teed ja mett nautima.

Äkki homme parem olla.

PS! Mehisel ja Antil 5 koha. Käisid kose all ka ära. Nii et igal-pool jama. Vool oli täiesti nullis.

1 kommentaar:

  1. Sul on kodus hea ja tervistav pipraviin. Ise oled süüdi, et hea kraami maha jätsid :)

    VastaKustuta