Esiletõstetud postitus

pühapäev, 13. oktoober 2019

Häält ei ole, aga pilt on ees, 13. oktoober 2019

Eile õhtul sättisin juba poole kümnest magama. Ilmselt oli sellest pisut abi, sest poole öö ajal avastasin, et köha ei tulegi iga viie minuti tagant. Hommikul tuli see jama muidugi tagasi, aga vähemasti sai vastu hommikut korralikult magada. Häält muidugi endiselt pole:-( Kella kaheksast olin üleval. All oli üks mees juba vormeli lainele häälestanud - Mehis ja Anti võtsid täna täiesti vaba päeva. Ma endale seda vaba päeva lubada ei saanud ja nii sai kella üheksa paiku veele mindud.

Hommik nagu hommik ikka. Pilves. Kusagil eemal võis aimata päikese võimalust. Sooja 7-8 kraadi kandis. Jõevesi sisuliselt muutumatu, endiselt 9 kraadi juures. Tuul sedapuhku loodest puhumas.

Alustuseks diivani augu tsoon trollimisega. Karistuseks sai käsi limaseks tehtud. Edasi pisut hooga ja kahe silla vahelise sirge keskpaigas uuesti vobler paadile taha. Jälle sain karistatud haugiga. Nii jõudsingi lõpuks jalakäijate silla auku, kus panin paadi ankrusse. Ja kohe esimese viskega endast keegi märku andis. Miskil imelikul põhjusel oli otsa jäänud kohupiima/oranzikas relax - olin eile maha minnes liinide all kontrollviske teinud - ja täna tundus, et see sobib. Järgmise viskega käis esimene kohapunn õhku ahmimas.

Umbes kümme minutit oli päris ilus. Võtt ja ära kukkumine, võtt ja punn...mõned võtud veel ja siis lõppes kõik. Peast käis läbi, et ega see nüüd ometi päeva tippvõtt ei olnud. Kalakast oli ju endiselt tühi...

Järgnes umbes viis tundi praktiliselt mitte kui midagit. Proovisin jigitada erinevatest paikadest, trollisin mitmeid kordi põhilisi lõike läbi. Korra isegi teise silla juures ära käisin. Tulemuseks vaid mõni haug ja ei ühtegi koha. Masendav. Vesi jões seisis paigal ja kala võtt oli täiega nullis. Õnneks keeras vähemalt ilma ilusaks ja tõi ka lõpuks päikese välja. Nii oli päris mõnus olla. Tõsi vahepeal vähekese une peale ajas - ühel hetkel trollides avastasin, et olin peale ankrupeatust ankru sisse unustanud...trollisin siis nii vobleri kui ankruga:-)

Kell kolm tekkis midagi, mille nimi võis olla "ettekujutus voolavast veest". Keegi keeras kusagil kraani natukene lahti ja vool oli lausa "meeletu" - lausa meeter minutis. Paar kohapunni läksid sellest leili ja käisid lanti uudistama. Andmiseks siiski ei läinud, kuni...

Vaatasin kella, täpselt neli. Viis minutit hiljem sain tõdeda tõsiasja, et järgmise viie viskega sain kolm koha kasti. Üks kilo pluss, teised 46-47 cm. Tuli välja et hommikul ei olnudki tippvõtt, vaid see oli hoopis 16.00-16.05, sest peale seda valitses jões vaikus edasi.

Kondasin erinevaid ankrupaiku edasi ja tagasi ning alles paar tundi hiljem sain veel ühe kilose koha ja kaks konna. Päris pimeda peale ei viitsinud jääda.

Kokku täna siis vaid 4 koha sai ära võetud. Bonder ja Ormi, kes lõunast saabusid, noppisid ära kaks haugi ja lasid tagasi paar kohapunni. Vaba päeva teinud "2/3 ZZ Topist" (Anti ja Mehis, kes aru ei saanud) suitsetasid kohade kõrisid.

PS! Kella keeramiseni on veel aega, aga meil on mökkis see juba tehtud:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar