Esiletõstetud postitus

teisipäev, 15. oktoober 2019

Viimane päev, 14. oktoober 2019

Selle hooaja viimane päev. Soomes. Üritasin sellest võtta, mis võtta annab. Ärkasin juba poole kaheksa paiku ja pool tunnikest hiljem siirdusin juba vee peale.  Pole tükk aega nii vara koha püüdma läinud:-) Väljas alles hämar ja kaunis külm. Öösel miinust küll ei teinud, aga oli piisavalt jahe, et vesi pool kraadi võrreldes eilsega külmemaks läks.

Suundusin joonelt linna äärde. Ilma trollimata, kohe sügava peale ankrusse. Järgmised kaks tundi käisin nagu ogar erinevaid ankrupaikasid läbi ja kogu selle vaeva tulemuseks paar hädist kohapunni. Kuna alammõõt minu paadis algab 45 cm-st (ametlik alammõõt Soomes peaks olema 42 cm), siis 43 sendised elavad rahus edasi...Hommikust actionit ei paistnud kusagil. Ilm oli ometi nii paljulubav, sompus ja vahel uduvihma tegi. Tuul ka nullis, nagu voolgi. Aga ei miskit...

Mingi hetk tüdinesin ankru sisse ja välja venitamisest ja otsustasin triivi püüdma hakata. Oli see nüüd juhus või sattus samale ajale hetkeline kalade aktiivsuse puhang, aga sain pea koheselt neli võttu. Ja kõik need võtud otse paadi alt. Kaks kala jäi otsa ka, üks neist rändas kasti.

Proovisin paaris piirkonnas veel sama taktikat ja veel mõned võtud. Kalakasti lisa aga ei tulnud ja lõuna paiku keeras jõgi kolmeks tunniks lõunaunele. Ei aidanud jigitamine, ei aidanud trollimine, üks hüperaktiivne haug oli ainukeseks võtuks selle perioodi peale... See-eest oli mõnusalt soe - päike paistis, linnud laulsid, väike tukk ronis peale...See värvide mäng, mis puude lehtedega toimub, on ikka fantastiline. Mitte ei saanud jätta pildistamata:-)

Kella kolme paiku hakkas jõgi vaikselt mingeid elumärke uuesti näitama. Trollimine oli järjekordselt null, aga triivis jigitamine aeg-ajalt midagi nagu pakkus. Kui hommikupoole olid võtud paadi alt, siis õhtupoole eranditult kaugelt. Külmakasti teine kala lisandus, mõned punnid pealekauba.

Hommiku poole toiminud (noh kui need vähesed võtud üldse lähevad toimivuse alla:-) must kp paitsi otsustas pealelõunal mõttetuks landiks. Tema asenduseks sai mingi roosaka "halvaks läinud kohupiima" kõhualuse värvi ja halli/lillateralise seljavärviga kp paitsi. Seda oli mul landikastis täpselt 1 tükk, nii sai teda nagu silmatera hoitud. Päris lõpupoole otsustas temagi mitte kellelegi huvi enam pakkuda...

Tulin natukene varem maha, et päevavalguses asjad kokku panna. Aga ega päris õhtul miskit eldoraadot ei tekkinud ka - Anti/Mehis 6 koha, Bonder/Ormi 2 koha. Mõlemad paatkonnad teisel pool linna ringi vuristasid.


...

Minu jaoks oli sellega selle aasta kohahooaeg Soomes ühel pool. Aitab küll. Pisut kehvapoolne see lühikesevõitu hooaeg oli, aga pole hullu - kevadised kohafileed sügavkülmas veel söömata. Sügisestest piisab kevadeni küll:-) Ja kuidagi ei haaranud ning köitnud mind sellel aastal jigitamine. Suur osa selle süüst oli kindlasti tõbises olekus, aga jah... miski mind tagasi kutsuma hetkel ei kipu. Kala ju jões justkui oli, aga selle aktiivsus oli otseses seoses vooluga, ja voolu sain neljast päevast vaid ühel. Voolu "kraani keeramise jumal" oli kuidagi kitsi...

Paat sai mitme mehe abil kaldale tiritud. Paadipõhi on endiselt täitsa korras, vett polnud kopikatki sisse tulnud. Mootori ja muu kalavarustuse vedasin koju kaasa - äkki päris sügisel miski emajõgi/pärnu jõgi tee peale ette jääb.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar