Esiletõstetud postitus

teisipäev, 13. detsember 2022

Raamat "Aastaring kalavetel"

Et kõik ausalt ära rääkida, siis tuleb esmalt minna ajas pea kümme aastat tagasi. Olime Soomes kalal, kui Mehis viskas lause, et seda Sinu blogi oleks jube hea lugeda paberkujul, istudes seal kus kuningad jala käivad. Lause langes viljakale pinnale ja umbes kolm aastat tagasi sai seda teemat vaikselt konkreetsemaks viilima hakatud.

Esmalt sai mõtet peegeldatud paari Eesti ajakirjandusmaastikul toimetava inimesega, seejärel seda neile juba pisut visualiseeritult tutvustades, kirjutades ja kujundades paar peatükki valmis. Vaikselt tekkis ka huvi Kalastaja väljaandjate seas ja nii ma eelmisel talvel võtsin aega ja tegin raamatu teksti ja piltide kujul valmis.

Kulus veel vaid poolteist aastat ja täna tundub, et raamat on trükkiminekuks valmis ning peale jõule pannakse trükimasinatele hoog sisse. Seega uue aasta alguses loodan väga seda raamatut oma käes juba hoida.

Raamat ise sisaldab erinevate blogipostituste redigeeritud versioone, millele on lisaks ka uusi jutte juurde kirjutatud. Üritan kalapüügifännina kaante vahel kokku võtta erinevatest aastatest põnevamad hetked kõigist aastaaegadest, nii siin kui sealpool väikest lompi. Illustratsiooniks juures ka palju pilte.

Kui nüüd kõik arvavad, et honorari eest soetan endale suure ja uhke kaatri, et veel suuremaid kalu püüda, siis pean tunnistama, et nii olema ei saa. Algajale amatöörkirjutajale pakutakse tasu teatud koguses raamatute näol, mida siis ise turu peal näpu otsas peab müüma. Seega, kui arvad, et blogikirjutajat tahaksid toetada 24 euriga, siis saad selle raamatu tellida ka minu käest. Anna ainult teada!

Siinjuures tahan siiralt tänada kõiki neid, kes on selle raamatu sisuloome juures olnud. Kas siis sellega, et minu kõrval püüdes nullitades (Tõnu ikka Sinust juttu, hahahaha...) oled aidanud kirjatükke sisukamaks muuta; või sellega et koos oleme kõvasti kala sikutanud (teid on päris palju!) või ka need juhtumid,  kus oled mind oma saagiga kadedaks teinud (no selge koba ju!). Aitäh teile kõigile!

PS! Raamat tuleb tasuta kaasa neile, kes on endale teinud ajakirja "Kalastaja" 2023 aastatellimuse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar