Esiletõstetud postitus

reede, 28. juuni 2024

Uus päev, 27. juuni 2024

Juba hommikul oli soe mis soe, kella üheksa paiku peale sättides. Päeva peale lubas kolme kümmet kraadi sooja ja null pilve. Praadimine aeglasel tulel...

Suundusime esmalt kümne haru lõpus oleva tõugja kohta. Sealt edasi juba põõsa augu rajooni. Algus oli nutune. Mingi hetk Rain sai jigitades ühe võtu, aga mingeid erilisi elumärke polnud. Trollides saime paar võttu, kaks haugi kasti ja üks koha paadi kõrvalt plehku pääses. Tundus, et hommikupoole võis siin isegi midagi toimuda, aga me vist liiga hilja saabusime. Edasi juba punase maja rajooni.

Seal toimetasime suurema osa päevast. Enamasti trollides, vahel harva jigitades, sageli tõugjate elupaika uurides. Positiivse poole peale sai kanda selle, et esimene tõugjas läks liimile. Ühel hetkel paari plärtsatusega ennast ära näidati ja paadikaaslase uus rekord 3.2 kilo oli tõsiasi. Mind ka ühe võtuga õnnistati, aga otsa kala ei jäänud.

Trollimine toitis päris kenasti. Enamasti haugidega, aga kui pealelõunal tuul tõusis ja laine peale tuli, tegi koha ka paar aktiivsemat liigutust.

Mereäärne sirge toitis kenast, järgmisest sirgest vaid esimene pool midagigi pakkus, teine pool ei miskit. Sügavikus jälle midagi juhtuma hakkas. Seal eeskätt õhtupoole, sest kui miski kella kolme paiku sinna kanti välja kulgesime, siis peale parmude seal mingit aktiivsust märgata polnud.

Trollimise nõrgem pool oli landikadu. Kuna ma loodipilti ei näe, siis õnnestus kaks voblerit põhja jätta ja seda kohtades, kus tavaliselt riske pole tajunud.

Jigitamine oli päeva nõrgim osa. Ma ei saanud ühtegi võttu ja ega paadikaaslasele peale hommikuse ilusa paugu rohelisele silikoonile ka midagi rohkemat ei pakutud. Palju seda selle palavaga harrastada ei viitsinud ka.

Päeva suurimad kohad tulid ikkagi põõsaaugu süvikust. Suurim 3.925 kg. Kokku mul viis mõõdukoha ja Rainil kaks. Hauge ära lugeda ei jaksanud. Sort haugidel muidugi ülilahja, suurim vast kolmene.

Lantidest osutus tegijaimaks rapala ahvena värvides sügava vee versioon. Mereääres toimis punakas- valge karikko. Rain oma eilset lanti korralikult tööle ei saanud - vaid üks koha. Päevad olid küll ühteviisi päikselised, aga koha maitse ikkagi erinev.

Teise paatkonna püügipäevik oli seekord üsna lahja, kui võrk välja arvata. Haugid, kohad olid punnid olnud, üks kilone tõugjas ka trollides otsa kargas. Võrguga linaskeid tuli nagu juba eelmistel aastatel traditsiooniks on saanud.

Reede tuleb veel palavam päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar