Esiletõstetud postitus

neljapäev, 27. juuni 2024

Soomes suvitamas, 26. juuni 2024

Üle kuu aja on sellest möödas kui kalal sai käidud. Kuidagi ei tõmba suvel püüdma. Eelmine kord sai ilmselt ikka isu nii täis püütud. Juuni lõpuks aga oli meil kokku lepitud traditsiooniline suvepüük, teiste sõnadega suvitamine; ja nii me neljakesi ning kahe paadiga kolmapäeval üle lahe tulimegi. Rain, Mihkel, Kõuts ja mina. Plaanis oli kaks tervet ja kaks poolikut päeva teha.

Ilm suvitamiseks mega, juba tulles oli 28 kraadi ning paar kraadi lubas juurdegi teha. Vesi ka seetõttu supisoe, 21 kraadi. Saagilootusi kõrgele polnud mõtet seada, panin vaimu puhkamiseks valmis. Seda enam, et üle mitme aasta olin koha püüdmas võõras paadis, ehk teiste sõnadega ankru peal. Tüürimeheks siis nimekaim.

Poole nelja paiku peale ja otse põõsa auku, kus esimesed jigitamised tegime. Voolu polnud, hea lihtne oli püüda. Üllataval kombel sain isegi ühe päris kena kohavõtu, aga kätt kalaseks veel mitte. Esimesed saagid tulid alles punase maja sirgelt. Alustuseks mõned ahvenad, seejärel ka paar haugi.

Õhtupoolik saigi sellel sirgel veedetud. Jigitamine, trollimine, tõugja otsimine. Kaks esimest püügistiili midagi ikka pakkusid, trollimine nimekaimule ka koha, aga tõugjat polnud kodus. Kuna voolu sisuliselt ei olnud, siis polnud ka nn kärestikku. Jigitamiseks piisas viiemeetrises sügavuses vaid 17 grammisest raskusest.

Kella seitsmese jalka ajaks läksime põõsa augu lõigule, kus Rain kaks kena koha juurde sai. Suurim lausa 3.7 kilone. Mul vaid haug segamas käis... Tegijaks landiks oli täna rapala 30 jala sügavusele minev vobler, millel fosforrohekas selg ja hõbedane alumine osa.

Õhtu lõpetasime juba kella kümneks, et päeva teist mängu maa peal telekast vaadata.

Teine paatkond said kaks koha, paar haugipunni ja mõned ahvenad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar