Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 23. detsember 2013

Lutsul, Rumbas, 23. detsember 2013

Kuna perega jõulude ajal maal, siis mõtlesin paariks tunniks ka jõe äärde sättida. Kella kolmeks olin kohal. Lisaks Rumba all veel üks auto, mis küll üsna pea peale pimeda saabumist lahkus. Ilm sama, mis eile - tugev edela tuul, pluss viis kraadi sooja, pilves, vahepeal paar piiska vihma ka sekka. Lutsukas ilm nagu muiste:-)

Päevavalguses ja videvikus ei toimunud usside juures midagi. Kala justkui kadunud jõest. Ööpäeva jooksul jõe vesi kümme sentimeetrit tõusnud ja  pisut sogane.

Kui pimedaks hakkas minema toimus aga koheselt muutus. Esimene korralik võtt peale poolt viite ja kohe korralikud tõmbed. Ootasin ja lasin  kalal vaikselt tegutseda ning kui tõmbed juba sujuvaks muutusid haakisin ära. Kena kuuesaja grammine luts tuli väikse punnimise järel kaldale.

Vaevalt sain kala konksu otsast lahti, kui algas samasugune tants teise tonkaga. Panin libediku kotti, koperdasin ridvani ja passisin peale. Peale mõningast neelamist haakisin ära ja nii kolmesaja grammi suurune lutsupoiss ronis kaldale. Uued ussid otsa ja ootama. Algus polnud ju paha ja polnud veel korralikult pimegi!
Pisukese vaikuse järel veel üks ilus ja korralik võtt. Haakimise järel korralik kala otsas, kuid poolel teel pudises ära. Krt.  Edasi aga vaikus...

Ja veerand tunni pärast algas samasugune togimine/nikerdamine nagu eile. Toks toks, vaikus pool minutit ja uuesti paar toksu. Niimoodi veerand tundi, mille järel konksud ussist tühjaks imeti. Paar korda sai proovitud ka haakida sellise nikerdamise peale, kuid tulemust muidugi polnud. Mul muidugi suured konksud ka, need pisikalale suhu ei mahugi...

Pisikeste kalade närimine kestis, kuid sekka midagi ilusat ei visanudki. Poole seitsmest panin ridvad kokku ja kolisin koju - külalised ootasid. Mõlemad tänased lutsud mullaussiga, kalatüki otsa ei ühtegi võttu.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar