Esiletõstetud postitus

reede, 11. mai 2018

Pühad, 10. mai 2018

Hommikune TV programm andis teada, et Soomes on täna püha. Kas tõesti minu sünnipäeva puhul:-) Lipud puha lehvimas. Aitäh Soome:-)

Kella üheksaks saime veele. Kui mökki juurest lahkusime oli väljas kena päevitamise ilm. Päike säras taevas, pilvi polnud kusagil, soe... mere äärde jõudes kukkusime aga vammuseid selga ajama. Maatuul puhus täpselt piki jõge ja tegi ilma viluks.

Vool jões selline et poidest vaid tipud näha. Isegi mere ääres pidi püüdmiseks 25 grammise otsa panema, et normaalselt põhja kätte saada. Veetemperetuur 9 kraadi, mis õhtuks tõusis kraadi võrra.

Kaks esimest tundi andsime jigidega piitsa. Null. Seejärel kinkisime näpu saatanale ja kolisime trollimise peale ühe. Ja kohe "võimas kilone koll".  Järgnes paar tundi trollimist... ja rohkem ei midagi. Püügipiirkonnaks kahe punase poi vaheline ala. Proovitud sai nii voolusängist, kui ka madalamast äärest.

Lõuna paiku tulime maha, et Kõutsi ja Mihklit vastu võtta. Tunnike istumist ja siis tagasi veele.

Järgnes saare tagune, kus polnud sedapuhku kalapoegagi. Otsustasime, et enne kella viite merele tagasi ei trügi ja läksime kümne haru lõppu tonkatama. Mingi jama on nende kaladega, sest ka tonkasid rüüstasid vaid kiisad. Teistes liikidest ei kippu ega kõppu. Justkui kõik uimelised oleksid korraga rohtu kudema kolinud.

Peale viite sõitsime uuesti merele. Samasse tsooni, kus hommikul ja umbes teise viskega, punase poi tagant, läbis lõpuks ritva kauaoodatud tõmme. Kala jäi otsa, aga vaid mõneks sekundiks, enne kui lahti pudises. Tõmbe järgi nii paari-kolmekilone poiss. Lootus, et nüüd läheb lahti, kasvas hüppeliselt. Aga tutkit. Paar õrna proovimist veel sain, aga kätte ei miskit. Ei aidanud ka trollimine. Tõnul samuti null...

Kella seitsmeks sai meil siiber ja läksime tunnikeseks veel õhtusele latikale. Sedapuhku päikesepaneelidega maja tsooni. Tõnn ühe 1.67 kilose välja võlus, mulle vaid nurgu anti. Päeva lõpuks saime ankrust ka veel lahti. Jäi teine nii õnnetult puu taha kinni, et veerand tunnise üritamise järel loobusime. Puud kuidagi mööda põhja suutsime paadiga natukene venitada, aga põhjast üles tõsta ei jõudnud.

Teine paatkond sai pealelõunal trollides ühe ... kiisa. Nende püük toimus jõe peal ja merele nad vist ei jõudnudki.

PS! Õhtuks oli Kõuts kenasti kartulisalati ära hakkinud. Ja torti sõime ka. Ikkagi pidupäev:-)


3 kommentaari: