Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 27. september 2023

Soomes, 27. september 2023

Täna läksin hommikul otse merele. Otsimise jätsin teisele paatkonnale (hiljem selgus, et otsimine ei pakkunud midagi). Ise ei viitsinud sellega tegeleda. Ilma lubas ka vähem tuulisemat ja risti jõge, ehk tuli pakutav  mõnus kalapüügiilm tänuga vastu võtta. Hommikul oli pilves, kuid päeva peale tegi pisut ka päikest.

Päev kulges jigitamise tähe all. Kaks korda tegin söömiseks pausi trollimise näol ja kolmanda trollimise veel lahkumise puhul. Ülejäänud aeg istusin ankrus. Suurem osa ajast vanas tsoonis, kuid kaks erinevat paika sirge peal proovisin ka läbi.

Võtuga oli natukene teistmoodi kui eile. Mitte parem, vaid teistmoodi. Täna võtte vähem, kuid konkreetsemad ja ei ühtegi tagant löömist. Samas saagile see parendavalt ei mõjunud. Millegipärast ei kippunud võtjad jälle otsa jääma või siis kukkusid peagi lihtsalt ära. Huvi pärast lugesin kokku, et jigitades sain 17 võttu ja nendest kätte vaid 3 koha. Ei aidanud ka lisakonks. Kõik mõõtus, sest konnasid täna üldse polnud.

Lõunaseks trollimiseks panin otsa kolmanda ostetud karikko. Muidu viidika moodi, aga punaka kõhuga. Kus see pingilt tulnud lant tahtis ennast hirmsasti tõestada. Neli kala korjas sirge pealt kaasa, ühe neist seljast kinni tragitult. Suurima paarikilose pudistas küll ära, aga teised tassis koju. Hilisematel trollimistel see alguses hoog rauges, aga võtte ikka tõi veel. Täna teisi voblereid proovima ei hakanudki.

Jigivärvidest. Lõuna ajal proovisin pea viis
teist uut värvi läbi ja sain veel kaks silikooni juurde, millega midagigi on juhtunud. Muidu aga võttis täna jälle täiesti erinevaid värve - rohelist, valget ja ühte tumedat tooni. Kindlat tegijat aga ei olnud.

Õhtu kell viis trollisin minema. Üks koha järgmisel sirgel. Siis hooga diivani augu lõigule ja seal teine koha. Paar jigipausi lubavamates kohtades ei pakkunud midagi.

Kokku kaheksa koha. Suurim 1.6 kg. Kolm jigi ja viis trollides. Kalev ja Silm andsid täna käe jigile ja sellega tõmbus saak pisut koomale, viis koha kokku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar