Esiletõstetud postitus

teisipäev, 15. oktoober 2024

Soomes, ehh...14-15. oktoober 2024

Seekord saabusime neljakesi - Mihkel, Martin, Ain ja mina. Plaanis oli kahel esimesel neli päeva ja meil viis päeva koha püüda. Eelinfo Bonderi poolt polnud just julgustav, sest vihmad olid veetaseme pea pool meetrit kõrgemale viinud ja hirmus palju pidi sodi olema. Aga mis teha, puhkuste plaanid olid ammu tehtud ja kuhugi neid lükata enam ei andnud.

Ootused olid küll madalale viidud, aga see mis meid ees ootas oli ikka poole hullem kui oleks osanud üldse arvata. Olen küll Sepa käest kuulnud, kuidas nad kahe paadiga neli päeva nullitasid, aga endal pole nii hullusti läinud. Nüüd, teise päeva õhtuks, oleme sisuliselt poolel teel. Kaks paati, null kala.

Meie paadis lantidega esimesel päeval 0 võttu! Teisel päeval üks latikas togis jigi ja see oli ka kõik. Teine paatkond esimesel päeval üks võtt põõsa august ja teisel päeval null võttu. Neil veel lisaks kaks murtud ritva ja neli kaotatud voblerit. Me Ainiga oleme "odavamalt" pääsenud, kuna kadu vaid kaks jigi.

Lantidega oli nii, et teisipäeva lõunaks ei viitsinud enam neid vahetada. See tundus ikka täiesti mõttetu tegevus. Ja mis veel hullemaks asja tegi oli see, et isegi tonkatamine sisuliselt ei toitnud. Enamasti ei puutunud keegi pakutavat ussi, täna mõned nurud ja paar latikalipsu kahe paadi peale välja võlusime. Samal ajal näitab lood aga ilusat pilti, et kala on jões ja mitte vähe...Äkki on see demoversioon, mida käiatakse :-)

Vesi saavutas kõrgpunkti ilmselt eile ja täna oli see juba kergelt langemas. Nii 15 cm. Sogasusega on aga kummalised lood. Eile polnud üldse nagu midagi häda, sodi oli vähe, vool oli küll tugev, aga talutav. Täna tekkis tuul ja jõgi oli korraga lehti täis. Aga ikkagi ei miskit nii hullu, et midagi ei peaks toimuma. Imelik.

Me oleme Ainiga toimetanud mökki ja mere vahel. Mihkel ja Martin käisid ka teisel pool linna ära. Selle tuuri plaanime ka meie homme ette võtta. Kolmas päev samas piirkonnas nullitada on isegi minu jaoks liig mis liig :-)

Parimad saagid: võrgukivi koos poole võrguräbalaga, okastraadi meetrike, paar nike tosse ilma kasutajata :-)

Ma ei tea kas neid kahte päeva ikka saab kalapüügi päevadeks nimetada :-)

...

Kahe päeva kommentaarid kaaskaotajatelt:

Martin: "Puudub igasugune kommentaar nendele kahele päevale...". 

Mihkel: "Kaks päeva, kaks ritva, null kala". 

Ain: "Kui see nurg lõpuks teise päeva lõpuks käes oli, siis toimus pingelangus".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar