Esiletõstetud postitus

neljapäev, 17. oktoober 2013

Koha püüdmas, Lääne Soomes, 17. oktoober 2013

Kohale jõudsime peale pikka shoppamist alles kella nelja paiku. Vedasime asjad üle jõe ja saime korralikult vihma kaela. Ei sellise ilmaga ole mõtet minna. Hakkasin juba saunaahju sättima, kui vihm ootamatult lõppes, haarasime kiirelt asjad ja ruttu jõele.

Nii kui paadisillast eemaldusime hakkas jälle sadama, Tagasiteed enam siiski ette ei võtnud ja põrutasime edasi. Kogu tee suure jõeni sadas, sõita ei näe, prillid märjad, väljas juba hämar; kuidagi siiski kohale jõudsime. Ja nii pea kui kohale jõudsime sadu jälle lõppes...













Püügi algus kell viis õhtul ja esimeseks paigaks väikese haru suue suurde jõkke. Vool  suures jões korralik, vesi kergelt pruunikas ja üldse mitte väga madal. Lehti tuli vooluga ikka mõnusalt kaasa, moodustades korraliku vaiba jõe peale. Mõned visked, ei märkigi elust ja edasi kiiruga venelaste diivani paiga poole....

Esimene vise randile ja haug plaksti otsas. Teine vise randile ja 43 sendine koha otsas. Edasi vaikus...

Viljar pommitas kõrval miskit koledat punast jigi ja ei võtupoegagi... (no kes sellist värvi ikka tahab võtta...).

Peagi vahetasime viskepikkuse võrra püügikohta.

Esimene paigavahetus ei miskit, kuid teise vahetuse järel 42 sendine koha. Jälle randilt. Keset jõge aga vaikus. Kõik võtud hõbedase viidikavärvides kummilutuga.

Korra vahetasime veel asukohta, kuid peagi hakkas jälle vihma sadama ja keerasime kodupoole.

Lootus järgmisteks päevadeks täiesti olemas - jõkke on tekkinud vool (lõpuks jäin 28 grammise peaga püüdma) ja vesi pole enam nii läbipaistev kui eelmisel korral.

Täitsa sügise moodi kohe!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar