Esiletõstetud postitus

pühapäev, 27. oktoober 2013

Lutsu luurel, Vigala jõel Rumba all, 26. oktoober 2013

Otsustasin kahe Soome reisi vahel väikese lutsu luure teha - sõbrad juba uurivad, et millal igasügisene lutsupüük orgunnitakse...

Autonina seadsin sedapuhku Rumba kanti. Kuna terve päev oli sadanud, tuul vali, ilm sünge ja trööstitu, siis tundusid olud lutsu jaoks täiesti sobilikud. Vesi on küll jões endiselt täiesti maas, kuid vihm oli vähemalt vee läbipaistvusele paraja jälje jätnud.

Kaks tonkat kaasa ning kand ja varvas üle heinamaa sügavate aukude peale. Kohale jõudes kell juba pea viis õhtul, nii  et juba kergelt pimenemine kätte jõudmas. Kuni selle hetkeni, mil taskulampi veel vaja polnud, miskid punnid veel kiusasid usse, kuid pimeduse saabudes jäi pakutav sööt täiesti puutumatuks. Paar tundi püüki, seltsiks kõrvale parkinud kaks vene rahvusest meest ning kell kaheksa paiku pakkisin asjad kokku. Null lutsu nii mul kui ka kõrval olijatel.

"Romantilisi ajaviitjaid" oli jõe ääres korralikult - Rumba sirge peal mõned teisedki tulukesed helkisid.

Lutsu jaoks ilmselt vara veel.

PS! Ühtlasi tahan "tänada" kõiki neid  indiviide, kes enda järel jõe äärde prügimäe maha jätavad. Kuidas ma küll ilma teieta teaksin, millist saiakest Statoilist peaks jõe äärde kaasa ostma või milline plastpudelist jook on tõelisele kalamehele sobilik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar