Esiletõstetud postitus

neljapäev, 12. mai 2016

Täna on ikka neljapäev, eks? - 12. mai 2016

Päevad hakkavad vaikselt sassi minema. Kuna Bonderi seltskond sättis ennast täna minekule, siis ilmselt ikka neljapäev on.

Hommikukohvi joodud suundusime linna varusid täiendama. Toiduvaru vajas täiendamist ja Tõnu imelist kollast relaxi vajasid nii mõnedki püüdjad. Teel Motoneti jooksis väike jänes üle tee. Kuidagi aeglaselt ja uimaselt. Mehise loodusemärkide järgi oli see vist hea enne. Või mitte? Aga kui kaks jänest oleks jooksnud, siis kas oleks kaks korda parem päev tulemas? Kui aga jänku rataste alla oleks jäänud, siis poleks kalagi saanud? Loodusmärkide tähenduste teooriatesse uppunult tegime möödaminnes shoppamise ära ja suundusime reisi tegelike eesmärkidega tegelema.

Kui me lõpuks kella 11 paiku paati astusime valitses väljas juba suvine soojus. Päike paistis ja kuna tuult silla peal polnud, siis küttis temperatuuri julgelt üle kahekümne kraadi. Selge suveriided selga ja vammused kotti ning minekule.

Kontrollpeatused kümne haru mõlemas otsas ei pakkunud midagi huvitavat. Üks väike toks - ilmselt ahven. Järgmisena merele. Mida lähemal merele, seda jahedamaks hakkas minema. Punase maja all juba nii jahe, et toppisime ennast riidesse tagasi. Tuul puhus õnneks üsna nõrgalt ja väga mõistlikust (kagu) suunast. Päeva peale keeras see vaikselt edelasse ja tugevnes pealelõunal päris korralikult, tehes risti jõge puhudes suudmes isegi jänesed vee peale.

Paar esimest ankrupaika punase maja all pakkusid kaks kala. Kauaks sinna pidama ei jäänud, sest meri kutsus. Trollisime punase poi suunas ja leidsime kala üles.Esmalt mul miski paarikilone ja siis Tõnn toppis oma kollase jigi trollides otsa ja meelitas sellega 5.6 kilose haugi välja. Panime ennast samas kohas ankrusse.

Kuigi poes oli ta mulle omast arust valinud täpselt samasuguse kollase silikooni, siis kui mina seda ridva otsa siduma hakkasin selgus, et tegemist on mitte kollase vaid neoonrohelisega. No aitähh - see koledik mul veel kastist puudus. Nii, et mul ikkagi polnud neid tegijaid kollaseid. Ja Tõnnil endal vaid kaks järel. Kratsisin kukalt ja mängisin muud ostetud silikoonid läbi ja leidsin peagi landi, mis Tõnu võtud ära neutraliseeris. Pikitriibuline kiirabi värvides relax kukkus kohe võtte pakkuma jättes samal ajal kollase relaxi töötuks. Järgmised paar tunnikest kolasime selle rajoonis ja meelitasime sportlikke 2-3.5 kiloseid hauge välja. Kenad võitlejad olid. Tõnn mingis meeltesegaduses otsustas paar tükki kasti ka veel toppida. Ma olin eilsest terve haugi fileerimisest veel väga väsinud ja otsustasin et võtan vaid selle kala ära, mis täpselt üheksa kilo kaalub...

Kella poole kolme paiku korises kõht juba päris kõvasti ja puhuvast tuulest oli ka villand saamas. Otsustasime pisut trollida ja keha kinnitada ning seejärel punase maja kandis pisut ringi vaadata. Seal ikka vähem seda lainet ja tuult.

Trollimine midagi huvitavat ei pakkunud, kuid järgmised jigipeatused punase maja rajoonis pea igas ühe kala pakkusid. Punase maja punase poi vastaskaldal, kus paari päeva tagune rekordahven tuli, panime samuti ankrusse. Samasse kohta. Sain viske teele saadetud ja enamvähem samal hetkel kui see põhja kukkus, kohe keegi laksuga otsa kargas. Korraks jäi kala taha, kuid siis pudenes. Paari rahulikuma vändapöörde järel kordus kõik täpselt samamoodi. Krt. kas tõesti teine pätsahven niimoodi plehku pääses? Järgmisel viskel sain kala uuesti võtma ja seekord jäi ka otsa. Pika väsitamise järel ilmus veest aga ahvena asemel välja paari kilone lima. Hehh, mihuke tüng...

Kell neli suundusime tagasi merel oleva punase poi alla ja jätkasime sealt, kus asi pooleli oli jäänud. Võtt kestis kena tunnikese, et siis maha jahtuda. Õhtupoole haug kuidagi passiivseks puutus, vahel laksas korralikult kuid otsa ei kippunud jääma. Mingi hetk 8 kala järjest paari sekundilise otsas istumise järel kuidagi ennast vabastada suutsid, ei saanudki aru, mida valesti tegin.


Kaheksa paiku vaibus elu jões täielikult ning poole üheksast trollisime kodusuunas minema.

Koguskoor 25:14 minu kasuks. Tõsi Tõnni kaks kala selgelt minu omadest üle (5.6 kg ja 5.0 kg). Samas ma oma oma kalade sordiga väga rahule jäin - enamus kalu 2.5-3 kilo vahel.Lisaks kuus poissi üle 3 kilo. Suurim 3.7 kg. Võtte igale maitsele, mõni pauk selline, et ridva hooga käest kisub. Jube lahe päev oli. Ülimalt rahul.

Tõnn ka vist rahul jäi - fileeris poole ööni kalu ja karjus midagi oma võidust, vot mis värske õhk linnapoisiga teeb...





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar