Esiletõstetud postitus

pühapäev, 23. oktoober 2016

Lääne Soomes, koju, 23. oktoober 2016

Hommikune liikumine majas algas alles peale kella üheksat. Ega ei olnud ka põhjust varem ärgata, sest õues oli selline tuul, et saunamaja praktiliselt kõikus. Pilves ka, no ei antud meile see reis seda päikest eriti...

Kõutsi hommikune saak päädis ahvena ja linaskiga. Saak ära vaadatud venitasime ennast jõele. Nii poole üheteistkümne paiku. Kui eilne plaan oli minna uuesti teisele poole linna, siis hommikune pikalt magamine tõmbas sellele plaanile vee peale. Pole ju mõtet sõita pool tundi, et siis tunnike kala püüda ja kohe koduteele asuda. Nii võtsimegi ilmale vastavalt ette kümne haru - vähemalt tuulevari oli garanteeritud.

Esimene peatuspaik saare all pakkus kohe paar võttu. Korraks ka keski otsas oli - ilmselt ahven - kuid kätte kedagi ei saanud. Edasi kulgesime ülesvoolu. Vahtisin loodi ja potentsiaalsemates paikades panime ankrusse. Enamus neist täiesti tühjad peatused, paaris mingi ahvena togin. Kohast ei kippu ega kõppu.

Jõudsime juba silla vaateulatusse, laiema koha peale, kus madala servast lõpuks haugidele närvidele käima hakkasime. Mul miski punn, Tarmol kilone "koll". Järgmisest ankrupaigast korraga veel üks nagistamine, tüüpiline haugi tõmblemine ja veepinnale ilmus ... koha. Üllatus missugune. Kiirelt kahva. 44 senti. Püügipaik tundus hoobilt poole potentsiaalsem kui enne.

Saime seda paika veel kümme minutit (tulemusetult) piinata, kui olime sunnitud kodutee ette võtma Laevale ja koju... Mihkel paar haugi oli saanud, kümne harul trollides.

...

Kokkuvõtvalt üsna lahja reis. Vesi kole madal, voolu väga vähe. Ilm ka kogu aeg selline hämarik. Iga päeva peale mingi huvitavam veerandtunnike juhtus, kuid üldiselt ainuke normaalsema võtuga päev oli see esimene (kui laupäevaseid haugivõtte mitte arvestada), see ainuke päikeseline päev.

Värvidest erinevatel päevadel erinevad tulemusi pakkusid - wake kloun ja mootorõli, daiwa sini-kuldne.

Ära minnes tõmbasime paadi ka kaldale - aitab küll selleks aastaks soome kaladest. Vaja eestimaiseid ka kiusata.


Seltskond oli muidugi lahe ja lõbus oli olla. Puhatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar