Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 31. detsember 2018

Kasaril vol 3, 31. detsember 2018

Kaks päeva jōel olid talve selle faasi kohta olnud liigagi head ja seetōttu lükkasin Pärnu siiaplaanid uude aastasse. Kohe tahtsin näha kaua seda nalja jagub... Hommik näitas ilma kerget külmenemist. Auto klaas oli kergelt jääs, tee peal kiilaka asemel härmatisega kaetud kiilakas.

Jōe äärde jōudsin samal ajal mis eile, poole üheksa paiku. Esimene pilk jōele, lumekiht peal. Paha paha paha. Tatsasin peale ja vōtsin kolmandat päeva järjest samal augul istet. Jääaugule oli öö jooksule kirme peale kasvanud, ikka oli kerge miinus.

Esimene tund mängisin ōhinaga, küll ta tuleb; teise tunni lōpuks olin veendunud, et kell 11 teeb kala karbi lahti; tunnike hiljem nokkisin peaga vaikselt teri...ōnneks unnalipp lehvima läks ja haugiga mässamine une ära viis.

Esimese mōlli kala (kiisk ei lähe arvesse) sain miski poole ühe paiku. Ahvena punni. Vimmast terve selle nelja tunni jooksul mitte üks märk, ka vastuujumisi mitte. Kella ühe paiku hakkas korraks nagu midagi lubama, kui kolmel korral suutis keegi pōhja kohalt kirpu tōstes ühe väikese nōksakaga konksu vastsetest puhtaks teha. Magic. Haagi kuidas tahad, otsa ei jäänud miskit ja peagi vastsevaras lahkus. Suurem ahven? Latikas? Vimb see küll polnud.

Poole kolmest sain lōpuks päeva ainsa vimma vōtma ja ka kätte. Ōhtust vōtulainet aga ei tulnudki. Ka teiste sortide esindajad ei näidanud erilist aktiivsust - päeva lōpuks vaid kaks särge ja kolm ahvenat. Kiisk ja haug olid vist ainsad kes sama isukalt edasi toimetasid kui eelmistel päevadel. Üks haug ka veel unna otsas käis, aga nagu traditsiooniliselt haaksin kas liiga vara vōi natuke nōrgalt, ära ta igaljuhul pudises. Kolmest pakkisin ennast tulema.

Tundub, et lumekirme jääpeal tekitas vee alla talvise tunde ja viis kalade isu selliseks nagu Kasaril sel ajal tavaliselt kombeks. Aga kaks päeva olid see eest väga toredad olnud. Huvitaval kombel ei saanud ühtegi vimma vōttu pōhjast kōrgemalt kui 40 cm. Kōik mängud kōrgele üles ning ka pausid ei toitnud üldse. Nagu polekski tegemist Kasari vimmaga.

Ōhurōhk tōusis 760--763 peale. Väga kerge edela tuul. Temperatuur nullis. Vesi kahe päeva jooksul 3 cm tōusnud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar