Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 24. detsember 2018

Pärnu jõel, 24. detsember 2018

Eilsest päevast saadud värske õhu mürgitus päädis sellega, et jäin teleka ette juba enne kella kümmet magama:-) Räägiti midagi isegi norskamisest - selge see et puhas laim. Ja nii saabus hommik ootamatult vara, juba kella poole seitsmest oli uni läinud ja vedasin ennast kööki. Venisin oma toimetamistega, mis ma venisin, aga enne kella üheksat olin juba Pärnus. Valgenes. Vaikselt.

Lennuki all üks mees peal. Reiu all teine. Eemal Tammiste all lausa kolm varju. Vammused selga ja peale. Esimene jäämõõtmine ületas kõikvõimalikke ootusi - jääd rohkem kui Velisel. 12+ sentimeetrit. Päeva peale alla kümne sentimeetrist jääd ei kohanudki.

Väljas pilves ja hall ilm. Mingit udupeent lund tibutas. Külma kolm kraadi. Kerge põhjatuul pani plaani paika - võtsin suuna üle jõe asuvasse siia tsooni. Kand ja varvas ning kümme minutit hiljem olin kohal.

Kuus erinevat auku läbi katsutud. Seejärel tagasi teise kalda - parkimiskalda - suunas. Ainiga leitud siia kohta. Madala peale, vett vaid 2-5 m. Seal 5 auku erinevates kohtades. Keegi enne mind ka seal käinud oli ja ilusale valgele vaibale oma jäljed jätnud. Siis sama kallast pidi allavoolu. Enne kõrkjaid. Peale kõrkjaid. Vana hea siiatsoon ka veel sekka.  Lõpetuseks Reiu silla alla. Kogu see tiir võttis aega umbes kolm tundi ja selle aja jooksul käis vaid kaks krõpsu noogutist läbi - unna ahvenad eksisid segaduses konksu otsa. Võtsin kaasa, õhtul maja alla undade likku panemiseks.

Teisi võtte aga ...vahet ei olnud kuidas mängisin, kala lihtsalt ei võtnud. Ei tea kas põhjuseks oli 7-8 sentimeetrine lumekiht, mis niigi tumeda päeva vee all veelgi pimedamaks muutis.

...

Siiapüügist pettunud, suundusin vimma tsooni. Seal  tegin oma paarkümmend auku. Erinevates kaugustes kaldast. Null puudutust! Ei aidanud ka kella ühe paiku saabunud kerge vool. No ei midagi. Katsusin lõpetuseks puidutehase aluse ka läbi ja kella kahest tulin maha. Nii kehva Pärnu jõge ei mäletagi. Aga noh, eks detsembris-jaanuaris siin ongi enamasti nii... Vähemalt püüda oli meeldivalt soe - terve päev sai paljaste kätega oldud.

Konkureerivaid püüdjaid oli vähe. Need kellega vesteldud sai, istusid samuti kuival. Mõned mehed kaldaääres paiknesid ja sealt ilmselt särge meelitasid. Usutavasti nemad ikka nullile ei jäänud.

PS! Rõhk päeval kergelt tõusis 753 mm-lt -->757 mm-le

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar