Esiletõstetud postitus

laupäev, 11. detsember 2021

Kasaril, 11. detsember 2021

Terve nädala tegi korralikult külma ja kasvatas usinasti jääd. Maja alt voolulõigu ka kinni tõmbas ja reedel saunavett jõest võttes oli vaja oma 15 cm jääd vaja ära lõhkuda. Samas hakkas ilm muutuma ja reede õhtuks oli suurest pakasest järel vaid paar külmakraadi. Öö jooksul kadus seegi ning laupäevaks keeras ilma juba plussi. Lisaks mingit vihma ja lõrtsilaadset ollust taevast alla hakkas tulema.

Hommikul ei saanud kuidagi üles ja nii asendus algne Pärnu jõe plaan Kasariga omaga. Kella üheteistkümne paiku start ja natukene enne lõunat ma Vanamõisa sirge peal jääl olingi. Mulle üllatuseks ootasid mind ees vaid minu enda nädalavanused jäljed. Ei ühtegi uudistajat polnud vahepeal käinud.

Sättisin ennast salu alla tuulevarju. Jää paksus siin juba kahekümne sentimeetri ümber. Sain kohe esimesest august unnakalad kätte ja söödad vette. Midagi kenamat tunni jooksul sealt tsoonist üles ei leidnud ja nii otsustasin maailma avastama minna.

Selliste plusskraadidega on seda mõnus teha. Sääsevastsed kestavad kirbu otsas kaua ja ei saa kohti vahetades külma. Nii sai mõnuga uusi auke teha ja ühest paigast teise kulgeda.

Võtsin läbi pilliroo aluse tsooni, kraavi suudme ja selle vastas oleva augu, sirge keskel oleva paiga, kääru peal oleva sügava ala ja selle vastaskalda, tagasiteel veel samades tsoonides mõned augud juurde. Kiisk siin, kiisk seal. Sirge keskel paar ahvenat. Pilliroo alusest tsoonist üks latikalips. Vimmast ei kippu ega kõppu.

Tagasi jõudes oli üks undadest oma lipu ka masti tõmmanud. Haug oli kümme meetrit tamiili maha vedanud ja siis söödast loobunud. Ainukeseks haugivõtuks see jäigi.

Terve päeva oli selline pimedus nagu oleks õhtuhämarus kohale jõudnud. Kui lisada siia juurde veel paar sentimeetrit lund jää peal, siis vee all võis küll tunduda, et päeva ei olnudki...

Kell kolm tulin maha ära.

PS! Vesi Kasaris endiselt üsna üleval, +70 cm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar