Esiletõstetud postitus

pühapäev, 16. jaanuar 2022

Pärnu jõel 16. jaanuar 2022

Laupäeva õhtune kõne päeva püügitulemuste kohta ajas Aini kihevile ja nii saabus Kia nimeline "tõld" pühapäeva hommikul kell 9 maale, korjas mu peale ja toimetas kenasti Pärnu. Kalale. No kas saab olla paremat teenindust :)

Ilm oli ööpäevaga kardinaalselt muutunud - päikesest polnud jälgegi, tuule oli keeranud lõunasse ja õhurõhk kukkus kolinal. Öösel hakkas rõhk ka kukkuma (ja jätkas seda ka päeva jooksul, langedes 715 mm pealt 705 mm peale - päris korralik potsatus niigi madala rõhu kohta). Kõik see ütles juba minnes, et head see ei tähenda. Aga kui ei proovi, siis teada ei saa.

Auto pargitud, sammusime uljalt eilsesse tsooni, kus kaks meest juba ees püüdmas. Sättisime ennast neile seltsi ja istusime maha. Varasemad olijad said just esimese vimma ja tõdesid, et kala ei näri. Lohutasin, et kell ka varajane veel... Lood nagu midagi näitas ja ei näidanud ka. Võrreldes eilsega oli pilt ikka väga palju tühjem. Tõsi, aeg-ajalt keegi alt siiski läbi käis ja see sundis mind oma augule pikalt ka paigale jääma.

Võttu ei olnud ega olnud. Ain sai ühe kiisa, mul tülitasid paar samalaadset uimelist paar korda, aga teised... Tüdinesin juba oma püügiaugust ära ja otsustasin jõe keskpoolel olevalt madalamalt alalt kala otsida. Sain vaid paar auku läbi katsuda, kui silmanurgast nägin, et Ain kedagi väsitab. Siig! 620 gr. Punase kirbu otsa. Vahetasin siis ka enda kuldse sama tooni vastu välja ja ... nullitasin edasi.

Ei tulnud lisa ka Ainil ja pool tundi hiljem tuli järgmine nihelemise laine. Sedapuhku vaatasin juba vastuvoolu olevaid alasid. Samal liinil. Tegin Aini trellpuuriga mitu auku ja korjasin kolmest neist ka vimma välja. Võtud toimusid praktiliselt kohe, kui kirp alla sai saadetud. Hilisem mängimine midagi ei pakkunud, kala ujus nagu hirmunult eemale.

Tiir tehtud, sai järgmine pool tunnikest loodi vahitud ja vanal augul istutud. Ei miskit. Kaks varasemat tulijat kolisid lätlaste platsile ja said sealt mõned vimmad võtma ja see ajas ka meid järjekordselt liikuma. Seekord Reiu suudmesse.  Ja juba esimelt augult sain kenakese ahvena (350gr) ja Ain vimma. Puurisime rajooni korralikul auklikuks, et kaladel talvel rohkem hapnikku oleks :), kuid lisa ei saanud.Järgmisena sama tsooni alumine osa ja jälle esimeselt augult praktiliselt kohe krõps ja ahven jääpeal. Edasi...ok ühelt augult sain veel ühe võtu, kuid see pudises ära. Ilmselt ka ahven. Ain käis päris mitu auku veel läbi, kuid ei saanud ka miskit. Läksime tagasi algusesse... ja mõni aeg hiljem otsustasime oma baaslaagrist loobuda. Asjad kaasa ja edasi! Ülesvoolu. Männi suunas.

Postialuses augus näitas lood kenasti kala all. Kohe mängimise alguses lisandus üks vimb, kuid nagu täna juba tavaks oli, siis jätku ei tulnud. Ei aidanud ka see, et Ain meetri kaugusele augu tegi. Nii me kahekesi ekraanil olevat kena kala põrnitsesime ja erinevate mänguviisidega teda ebaõnnestunult käima üritasime saada.

Järgmine peatus madala peal. 3 meetrit vett ja kenad kalad all. Siin sain ka päeva ainukese püügiaugu, kus kaks kala välja tulid. Nurg ja vimb. Seejärel juba männi alla, kus ühe kala ära pudistasin; ülejõe sügava tsoonis kolm auku veel lisaks ja kell kolm olime totaalselt tüdinud. Ilm oli muidugi ka selline, kus koeragi välja ei saadeta... Tulime tulema!

Kokku siis mul vaid viis vimba, kaks ahvenat, üks nurg. Ainil siig, vimb, kiisk. Seekord olen nõus kaotuse enda peale võtma - siia vastu ikka ei saa!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar