Esiletõstetud postitus

neljapäev, 24. juuli 2014

Tornio jõgi, Väylänpää, 23. juuli 2014 - erakämppä

Ennelõunal üks väike tiir jõe peal. Rannailmaga. 27 kraadi sooja, põhjast puhuv kerge tuul. Veetase eilsega oma kümme senti kukkunud, kuid endiselt kõrgem kui eelmine nädal. Lantideks said otsa seatud väike hejo, väike edi, lilla poppeli ja oranz hejo.

Tiir piki soome rannikut, koskedest paremalt poolt möödudes. Kala näitas pea igal sammul. Esimese kose ees juba tuttava näoga kala pinnas käis. Kose all paksuke jälle vett plätserdas. Külmkapi augus kaks erinevat selga vett lõikasid. Ka putuka peale käis äge andmine. Pisikesi harjuseid ja forellipoegi tuli järjepanu. Teise kose eest ka üks vähe kenam harjus, kuid pudenes paadi kõrval otsast.

Kolmanda kose kohal kena kala lendurite päeva demonstreeris. Olin sel hetkel nii kaugel paigast, et silm ei seletanud mitte - oli see nüüd enne või peale koske. Kammisin mõlemad paigad tulutult läbi. Edasi mõnda aega vaikus, kuui sügava peal järgmised demonstrandid õhku kargasid. Võtsin siis lisaks tavalisele marsuudile ka kilomeetri sügavat.

Esimest hüpet olin näinud üsna kaugelt kalda ääres. Umbes võtsin suuna sinna. Aerutasin oletatava hüppepaiga kenasti läbi, konstanteerisin fakti, et vist ikka ei olnud siin kala, kui seljataga kümne meetri kaugusel keegi pilkava plärtsatusega vette langes. Natukese aja pärast veel teine ja kolmaski hüpe samas kohas. Naeravad vist mu üle?

Teinud veel meetrit kolmsada edasi, olles juba rootsi kaldal olevast kollasest majast möödas, otsustasin et aitab. Kerisin esimest ritva kokku, kui mõnikümmend meetrit allpool järgmine iludus välja kargas. Egas midagi uuesti ritv sisse ja aerutasin veel edasi. Tulutult.  Parafraseerides ida ukraina separatiste - mind provotseeriti (edasi sõudma). Särk oli ihu külge juba kinni sulanud ning tulin maha ära.

Päeval väike Kolari tiir, kirppised ja pood ja seejärel õhtune erakämpa saun metsa sees. Nautisime mõnusat metsavaikust, head saunaleili ja võrratult ägedat metsaelamist koos Iivika meisterdatud wall of fame'iga.
Kõik see  kokku oli nii mõnus ja õlu maistes nii heasti, et õhtul enam jõe peale higistama minna ei tahtnudki.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar