Esiletõstetud postitus

reede, 18. juuli 2014

Tornio jõgi, Väylänpää, 17. juuli 2014 - kui salajärvel jäi käimata...

Päeval oli mõte "salajärvel" ära käia, et poiss saaks haugidega madistada, kuid Unto maja juurest läbi sõites ja teisi lapsi nähes muutus plaan jalgpalliks ja muudeks mängudeks ümber. Nii jäigi minemata...

...õhtul tegime Rasmusega siiski koos ühe tiiru jõe peal. Hiljem üksi veel kaks tiiru otsa. Päev läbi olnud pilvisus hajus õhtuks ning tõi päikese välja. Ka temperatuur oli mõnusalt mõistlik, nii paarikümne kraadi ümber. Nii, et igati mõnus õhtu jõel konutamiseks.

Lante vahetama ei hakanud, võidukas seltskond jäi püüdma. Esimene tiir rootsi saare juurest, siis üle jõe ja koskede kõrvalt kuni paatide sisselaskmise kohani välja. Silme alla jäi vaid üks lõhe hüpe ja see ka sellises kauguses, et orientiiriks seda paika võtta ei õnnestunud. Miskit imelikku on harjustega juhtunud, terve õhtu peale vaid paar võttu ja needki pisemad poisid. Tulemust pole andnud ka putukate vahetamine.

Teine tiir täpselt sama trass. Ja sama tulemus. Kell väheke hilisem ja kala seetõttu enda näitamise kohapealt sutsu aktiivsem. Aga mitte hullupööra...

Kolmas tiir soome rannikut pidi näitas juba korralikumalt kalu. Esimese kose järel lühikeste vahedega kolm lõhet pinnas käisid, polnud küll hiiglased, aga ilusad ja majesteetlikud sellegi poolest. Kahele neist ka peale aerutada õnnestus, kuid võttu ei järgnenud. Kuna kell juba hiline ja saun ootamas, siis pikka tiiru ei teinud ja peale kümmet juba maha sai tuldud.

Enamus paate ka kodinad kokku panid. Kõik on vist lootuse kaotanud. Naabrimees Lassel ka teine päev nullitamist... Vaatasin päeval, et suitsusauna juures viimane kala 13.07 saadi, lappeanlomas üldse viimane märge 11.07 ... Ehk üsna vaikne on see aeg praegu.

Lõhesid muidugi jõkke tuleb usinalt juurde - endiselt üle tuhande kala loetletakse päevas ülesvoolu ujuvat. Nüüd ilmad ka natuke jahedamad, vast vee temperatuur langema hakkab ja kalale uuesti eluvaimu sisse tagasi puhub.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar