Esiletõstetud postitus

laupäev, 9. mai 2015

Tormituultes, Lääne Soomes, 09. mai 2015

Hommikul magasime nii nagu peab. Kell pea üheksa kui lõpuks kohviaparaadi nupu sisse vajutasin. Väljas selline tuul ja vihm, et kohvi kulus päris palju, enne kui ilm talutavaks muutus. Lõpuks enam ei sadanud, kuid tuul jäi. Lõuna paiku saime lõpuks peale.

Esmalt saare taha, kus vaikus valitses, seejärel diivani auku. Jões mega vool, 28grammisega ei andnud augus kuidagi püüda. Edasi trollimiseks läks. Allavoolu ilusa majani. Seal 2.8kg haug otsa kargas ja mõnusa sõidu tegi. Edasi trollides paar kohapunni ka jessesid kiusasid. Panime ennast paar korda ankrusse ja noppisime veel üksikuid 40+ kohasid. Korralikku kala ei kusagil. Korra loodi peal kolli ka näitas, loopisime talle kümme minutit erinevaid silikoone pähe, kuid too ei teinud teist nägugi.

Seejärel trollides väikese jõe harupidi üles. Jälle mõned kohapunnid, kuid kole-kole pikkade vahedega. Actionit kohe üldse polnud.

Aeg tiksus vaikselt õhtu poole. Pilved hakkasid vaikselt hajuma, kuid tuul endiselt maru. Mõtlesime et tiksume kümne märgini välja ja siis tonkatama hoopis läheme. Kuna ussid mökki juurde jäid, käisime maja juures ära. Vahepeal Mehis oma seltskonnaga maabunud olid. Andsime neile hulganisti valeinformatsiooni, võtsime ussid ja kolisime saare taha latikaid kiusama.
Tonkad saare taga sisse. Järgmised kaks tundi seal konutasime. Esmalt kiisad kiusasid, kuid siis tulid latikad alla ja saime ka mõned kätte. Kolm ära võtsime (1.7, 1,5, ja 1,45). On mida õhtul suitsetada.

Kella poole kaheksa paiku panime mootorile tuurid sisse ja põrutasime mere poole minema. Põõsa all kohustuslikud visked ja seejärel edasi. Suundusime pisikohade pesitsuspaika. Seal kus eile kõvasti togimist oli. Tänane täpselt samamoodi. Vale mootoriõli andis juba teise viskega kena toksu ja koha. Järgmise kahe viskega veel kaks tükki samamoodi otsa kargas. Seejärel paar viset vaikust ja uuesti keegi kiusamas käis. Sellega kõik korraga lõppes. Tõmbasime viskepikkuse võrra ülespoole ja kogu nali kordus. Kestis veel umbes viis minutit ja lõppes samamoodi. Kuna kala endiselt väike (40-45cm), siis loobusime järgmisest ankrupaigast ja trollisime kodupoole minema.

Sama hästi oleks võinud ka mitte trollida. Mitte üht ainumast võttu ei minul ega Tõnul. Päikeseloojang aga oli see-eest ilus. Peale viimaste kiirte lahkumist kihutasime koju, kalu suitsetama.
Homme ka päev...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar