Esiletõstetud postitus

laupäev, 17. juuni 2017

16. juuni ja reede

Siin me nüüd oleme. Kaks meest, kaks naist ja neli teismelist kaaki. Perereis Lääne-Soome kalale. Kaheksast kuust tahtsid konksu leotada. 

Kohale sai jõutud juba neljapäeva õhtul. Saabudes paat parajalt vett täis. Jões vesi kõrge. Nagu kevad oleks saabunud. Kuidagi sai kogu see seltskond ja kraam üle jõe kolitud ning hommikul hakatud varustusega tegelema. Ridvad, mootor, ankur, bens tanklast. Lapse õng. Lastele koha sisse söötmine... Kell tiksus usinalt edasi ja nii juhtus, et jõele sai mindud alles peale kella kahteteist. Esimesed pool tundi sellest jõe ajast veetsime veel lisaks Hannu juures kraami üle andes. Seejärel gaas põhja ja ilusa maja kurve peale.

Esimeseks paadikaaslaseks oli sedapuhku Sulev. Hea kaaslane, õnge talle polnud vaja anda, ainult õllet tuli regulaarselt ulatada. Kuna päike hakkas ka vaikselt pilvede vahelt välja paistma, siis kutt lihtsalt peesitas. Pomises pidevalt miskist puhkusest.

Panime ennast ankrusse enne paremale keeravat haru ja sain umbes neljanda viskega vale mootoriõli peale esimese võtu. Miski pudin oli tunda, enne kui otsast kukkus. Paar viset jõe keskpoole visates, kus 28 grammine tina nibin-nabin püügikõlbulikuks osutus - vool kohutavalt tugev - korraga keegi tagant ründas ja otsa jäi. Seekord pisut suuremat sorti. Vool tegi võitluse mõnusaks ja lõpuks 2.7 kilose haugi kahva vedasin. Kast sai limaseks ära tehtud.
 
Lisa ei tulnud ja kuna puhkaja väga ankrusikutamisest ei vaimustunud, läksime trollimisele üle. See päädis ühe võtuga, kuid kala otsa ei jäänud.

Kella kolmest läksin paadikaaslast vahetama. Järgmisena astus paati Reet. Võtsime suuna otse merele. Kui jõel oli olnud peegelsile veepind, siis merel kerge katus peal. Lõuna tuul õnneks risti vooluga. Seadsime ennast punase poi taha ja pea koheselt läks tegevuseks. Paar haugi, hulganisti togimisi, mõned ära kukkumised. Üks kohapunn ka sekka.

Võtsime viskepikkuste haaval allavoolu. ja mõnus võtt jätkus pea kella viieni. Seejärel tekkis paus, kus aegajalt keegi togis, kuid kala ei tulnud. Järgmine laine saabus umbes tunnike hiljem ja oli üsna aktiivne. Kahjuks vaid haugi sort üsna nadi. Suurimad vast 2 kilo kanti. Paar kohapunni ka sekka. See laine kestis ka tunnikese ja lõppes järsult.

Kella poole kaheksa paiku sain ühe üksiku korraliku toksu kiirabi relaxi peale ja 1.45 kilone koha oli leidis tee kasti. Tiksusime veel tunnikese ja tulime päeva lõpetuseks veel pooleks tunniks kohakäärule trollima. Tulutult. Tulime ära. Saun ootas.

Tegijamateks lantideks sedapuhku relaxi kiirabi ja rohekas punase sabaga. Reedal kloun toimis heasti. Polnud paha päev, haugi sai nähtud, viite koha sai nähtud, mõned kalad ka fileerimiseks võetud. Ilm oli super.

Poisid leotasid päev otsa usse - roosärg, latikalipsud, haugipunn, särge... Selgus et kaks last on täielikud kalafännid - Roby ja Oliver, teised kaks Sander ja Rasmus... mitte nii väga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar