Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 7. aprill 2021

Näkkas täiega! - 07-08. aprill 2021

Tänane õhtune jalutuskäik jõe äärde väärib lausa eraldi postitust...

Alustuseks ilmast. Too selline pisut soojem kui eile, 8 soojakraadi kandis. Päikeseline. Veetase Vigala harus kopika võrra madalam, kui eile. Tuule suund pisut soojemast kandist, edelast, kui eile ja ka pisut nõrgem. Õhurõhk kenasti tõusmas pikaaegsest madalseisust. 730 mm on veel vähe küll, aga eilsega ikkagi +10mm juures. Ehk ideaalsed olud ju! No kui üldse millegi üle joriseda, siis veetemperatuuri üle, mis oli nelja kraadi alla potsatanud.

Kella viie paiku sööta sisse loopides ja korgiõnge kokku pannes, käed pea et värisesid. No nüüd läheb alles andmiseks, käis peast läbi. Ootused olid täiega laes. Esimene tiir... ei midagi...teine tiir...ei midagi...Ja nii kulus esimene tund - mitte ainumastki puudutust ka mitte. Täiega pettumus ja natukene ka müstika.

Tüdinesin sellest nullitamisest ära ja otsustasin tähelepanu võileivale ning mobiilile pühendada. Vaatasin e-mailid üle ja... hoppaa postkastis kiri ajakirjast Kalastaja, kes andis teada, et olen võitnud nende aastatellimuse peaauhinna! Paadimootori. Ma kohe teadsin, et sellistes heades ilmastiku tingimustes lausa peab näkkama. Aga seekord "võttis" küll sealtkandist, kus poleks üldse osanud oodata. Olen Kalastajat tellinud selle ilmumisest peale ja mul on kõik numbrid kenasti olemas. Paadunud fänn teiste sõnadega. Samas pole selle aja jooksul mitte ühtegi auhinda/loosi võitnud ja nüüd korraga selline tulemus! Äge! Tuleb välja, et näkkamiseks tuleb kohta ikka pikalt-pikalt ette sööta:-)

Kalapüügiks tähelepanu muidugi enam ei jagunud. Istusin veel tunnikese ja kobistasin selle peale lõpuks ühe vimma ja ühe särje välja ning tulin tulema.

Tänase saagiga tuleb küll rahule jääda:-) Järgmine nädal peab siis linna auhinnale järgi minema.

...

Neljapäev tegi kenasti päikest ja võtsin uuesti tee ette. Vesi kukub ikka päris kiiresti, Vigala haru +112. Lääne tuul tegi püügi küll põrguks, aga ilm oli see eest mõnus. Grillisin päikese käes.

Kuigi veetemperatuur oli kerkinud 5.6 kraadini, siis erilist aktiivsust see vee alla ei toonud. Vigala haru oli seekord Velise voolust tugevam ja nii ei tekkinud kenasti voolunurkasid, kus vimmal passida meeldib. Õnneks polnud siiski nii hull võtt kui eile. Särge tilkus. Üksik vimmavõtt ka veel sekka, aga kärsitus käkkis selle ära.

Veerand seitsme paiku järsku vooluservast võtt ja raskus taga. Lõpuks ometi vimb otsas, käis peast läbi. Kala tiirutas vaiksemas vees ja voolu ei tikkunud. Veepinna lähedale jõudes oli valge helk nagu suur taldrik. Latikas! Esimest korda siin sellise otsa kobistasin. Kala tegi ikka pikalt sõitu aga õnneks voolu ei kippunud. Lõpuks kätte sain. 1.425kg. Latikapüügihooaeg ka avatud:-)

Päikeseloojangu ajal sain kaks vimma võttu ülisuure pidurdusega mängu peale. Üks pääses plehku, teise sain kätte. Särg hakkas ka järsku närima. Tulin tulema, kui särgede skoor 11ni jõudis, minust ta sinna närima jäigi...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar