Esiletõstetud postitus

pühapäev, 25. aprill 2021

Vigala jõel, 25. aprill 2021

Külm ja tuuline ilm väga ei kisu kalale, kuid pühapäeva päeval mõtlesin paariks tunniks siiski minna. Turvaauku.

Väljas 4 (!) kraadi sooja, loode tuul polnud just tugev aga see-eest oi-oi kui külm. Vihma õnneks ei tulnud. Alles õhtul pidid pilved kohale jõudma.

Algus oli vaevaline. Sööt, seekord shokolaadi ja punase vimma segu, oli sisse lennanud, kuid huvilisi polnud kohal. Tegin erinevatel liinidel triive, pidurdasin ja lasin vaba triivi, hüpitasin ja venitasin vastu vooli tagasi... ei midagi. Võttis kukalt kratsima. Pool tundi kulus, enne kui esimene märguanne anti. Ja peagi ka ära sööt võeti. Sump sai vimmaseks.

Järgmise tunni jooksul noppisin veel neli vimba välja. Ketti ei tulnud, vaikselt tilkus. Alati eelnevalt paar korda märku anti, enne kui ära võeti. Ikka pika hambaga oli see söömine. 

Tunnike hiljem lõppes seegi võtt. Kala justkui oli all, sest aegajalt keegi korki korraks nõksatas, kuid ära võtma ei kippunud. Paar särge vaid mingil ajal alt läbi ujusid. Käisin igavusest Aini augul ka, kuid ka seal ei miskit.

Mingi aeg, äkki kolme paiku, saabus... Ain. Sättis ennast nagu lätlane, minu kõrvale, teisele poole põõsast. Edasi nullitasime juba sünkroonis:-) Ei aidanud seegi, et erinevate värvidega mängisin.

Mingi kolis aeg Ain eemale, enda augule. Ootasin kannatlikult omal püügikohal, kuni lõpuks halastati. Poole viie ja kella kuue vahel sain veel viis võttu, milles kolm ka ära karistasin. Kokku seega 8 vimba ja 2 särge. Särg täiega karvane. Viis vimba hõbedase, kolm kuldse ja null pronksise kirbuga. Kell kuus astusin minema ja jätsin püügipaiga koos kaladega Ainile.

Vigala jõe veetase on vaevaliselt vähekese kerkinud, +79. Temperatuur on kukkunud juba 6.5 peale. Velise jõe temperatuur kukub muidugi kiiremini, seal 5.5 kraadi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar