Esiletõstetud postitus

laupäev, 24. aprill 2021

Õhtused jalutuskäigud Vigala jõel, 23. aprill 2021

Ilma keeraski külmaks ära. Päeval oli vaevu 8 kraadi sooja. Õhtuks kukkus temperatuur lausa 3 kraadini. Lubatud vihm, aga ... no mingi seenevihmalaadne toode pakuti välja, see nüüd veetasemeid küll ei kergita.

Reede peale kella nelja paiku tõttasin kohale. Raimo oli teada andnud, et rahvast vähe ja sellest infost mulle piisas. Kohapeale jõudes oli minu kallas täiesti tühi, teisel pool tugeva loode tuule meelevallas neli püüdjat passis. Info ütles, et lõunapaiku oli täitsa hea olnud, nüüd pidavat vaid tilkuma.

Algus polnud paha. Kas see, et püügikoht oli rahus püsinud või lihtsalt vedas, aga kohe oli kala all ja esimesed võtud ning vimmad ka peagi sumbas. Tulid kenasti söödapadja pealt. Siis aga juhtus see, mis ka vastaskaldal - edasi hakkas vaid tilkuma... Aegajal mõni kala näitas, võttis ära, siis paus. Ja nii see kestis, kui kella poole kuu paiku Egoni saabudes täiesti vaikseks kätte ära läks.

Teises kaldas saabus Raimole seltsi naisterahvas, kes oma söödapallide kuhja otsast vaikselt kalu hakkas noppima. Üsna voolu seest. See kiskus mõtte ka rohkem voolust püügi poole, kuid esialgu ei kandnud see vilja.

Pendeldades kahe erinevat stiiliga püügi vahet - vaikses voolus söödapadjalt otsimine ja käredas voolus lühikesi triive sisse-välja lapates - sattusin poole kaheksa paiku lõpuks kalale. Voolust. Sisuliselt järjest tuli viis vimba ühe ja sama kohapealt. Väikene paus ja paar vimba veel lisaks.

Kuna Egoni 7 meetrine ritv minu vimbade tsoonini ei küündinud, siis tema püüdis vaiksest veest. Sealt terve selle aja jooksu vaid üks vimb läbi komberdas.

Poole üheksa paiku hakkasin koju sättima. Viisteist vimba, sort küll selline, et oleks suuremat tahtnud. Kõik hõbedase kirbuga. Üheksa särge ka veel lisaks. Vastaskalda naisterahvas lammutas pisut kiiremas tempos. Tulnud minust tunnikese hiljem jõudis lahkumise hetkeks kolmeteistkümne vimmani. Raimo lappas päeva tulemuseks 25-30 vimba.

Nädalavahetus lubab päris koledat ilma. Tea kas kisubki vee äärde.

Veetase Vigala harul +75 ja veel kukkumas... Veetemperatuur vaikselt langema hakanud. 8.4 kraadi. Velise oma on endiselt soojem, 8.9 kraadi ja kala nina ka sinna suunas. Need minu voolukalad ikka Velise joonelt juba, mitte Vigala veesoone pealt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar