Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 5. aprill 2021

Õhtused jalutuskäigud Vigala jõel, 05. aprill 2021

Pühapäevane tuul kandus esmaspäeva üle. Lisaks hakkas vett taevast alla tulema. Terve päeva jooksul ei käinud kordagi väljas ja ei plaaninud ka õhtuks miskit, kui kella nelja paiku ootamatult tuul rauges ja sadu lõppes. Sellest taevasest märguandest rohkemat polnud vaja. Peale tööd tormasin ligast heinamaad tatsama.

Veerand kuue paiku jõudsin kohale ja sain rõõmsalt tõdeda, et enam ei peagi jalad vees püüdma. Vesi kenasti kukkunud, nii et kaldariba kuivale jäänud. Veetase +119 ja veetemperatuur 4,1 kraadi. Väljas tavaline talveilm, 2 soojakraadi ja vahele tulevate lörtsihoogudega.

Sööt sisse ja ritv korda. Esimesed tiirud söödast alla voolu ei pakkunud midagi. Viie minuti pärast kolisin vaikse vee piirile ja tõmbasin järjest neli särge välja. Seejärel väike vaikus ja.. vimb alla jõudis. Kolm kala mitte just ketti aga üsna väikeste vahedega. Kaks kala otsa jäid haakimata kuna kiirustasin asjade käigust ette. Seejärel tuli platsile tagasi särg.

Teine vimmalaine tuli kella seitsme paiku. Kaks kala ja üks mööda haakimine lisaks. Sedapuhku olid õhtused kalad kolinud rohkem voolule lähemale. Täpselt voolu piirile. Mingit mängitamist ei tahetud näha, lihtsalt puhas triiv.

Peale seda saabus aga õhtune vaikus ja kell kaheksa astusin minema. Õhtuse jalutuskäigu ja värske õhu teraapia ühistulemiks jäi 11 särge ja 5 vimba. Arvestades külma saabumist, vee jahtumist, pole nagu väga millegi üle kurta. Arvasin oluliselt lahjemat aktiivsust.

Terve nädala lubab lahjat talveilma. Kui tuult ei tee võib teine kordki jalutama minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar