Esiletõstetud postitus

teisipäev, 4. juuli 2023

Tagasi Soomes, 03. juuli 2023

Ei tekkinudki Eestis mingisugust püügivaimu. Ilmad küll keerasid lõpuks jahedamaks ära, aga  kusagile kondama minna ikka ei viitsinud. Sättisin ennast lõpuks esmaspäeval praamiga üle lahe, paat käruga autol sabas.

Ilmad peaks veel paar päeva tuulised ja vihmased olema, peale seda tuleb suvi tagasi. Kõuts, Mihkel ja Martin peaksid ka ilusamate ilmade saabudes mulle seltsi tulema. Endal on aega siin koha otsida pea järgmise nädala lõpuni. Äkki mõne ikka leiab ka üles.

Mökki oli korralikult rohtu kasvanud ja nii kulus päris palju aega korrastustöödele enne kui veepeale sain. Õhtul sain kolm tunnikest sügava peal püüda. Paar tundi kuivalt jigitades, siis keeras aga vihmale ära. 

Lood kala sügava peal kenasti näitas. Päris ilusaid varje joonistati ja need erinevates paikades. Kolm võttu õnnestus pruunika vertikaalse jigiga erinevatest ankrutest välja meelitada, aga vaid üks neist natukeseks otsa soostus jääma. Pigem sellised kinnise suuga togimised... Väga kapriisne värk.

Vihma saabudes trollisin kodupoole minema ja sealt samast sügavast ka ühe konna Rapalaga välja meelitasin. Vähemalt käsi valge. Ülejäänud tee aga... 0 võttu! Vahet ei olnud kas leotasin paadi sabas uut Yozu-rit, lillakat Karikkot või erinevaid Rapalaid. Kala ekraan näitas, aga võtma neist keegi ei soostunud. Võibolla sellest suurest madalrõhkonnast tingitud isutus...

Teisipäevaks lubab põrgulikku ilma - kõva edelatuul ja vihm päev läbi. Saab näha palju siis püüda ka kannatab.

Vesi on jões 21 kraadi soe ja üllatavalt selge. Teepeale jäänud jõed olid kõik piimakohvi värvi, siinne aga üsna meeldivalt selge ja sodita. Vool sisuliselt olematu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar