Esiletõstetud postitus

teisipäev, 4. juuli 2023

Vihma ja tuult kamaluga, 04. juuli 2023

Ilmateade oli selline, et parem oleks olnud hommikul voodist mitte välja tullagi. Tugev tuul ja pidev vihm. Seda terve päeva jooksul. Prognoosis ei ühtegi helgemat hetke vahepeal, millele oma tähelepanu suunata. Otsutasin, et ei torma kuhugi, askeldan mökkis ja kui mingi aeg tuleb tunne, et nüüd... siis lähen.

Tunne saabus enne kahteteist, kui põllu peal taamal pisut heledamaid pilvi nähtavale tuli. Peale saingi nii, et korralik vihm oli asendunud tibutamisega ja hullu polnud midagi. Kauaks seda helgemat hetke muidugi jätkuda ei saanud.

Siirdusin joonelt põõsa auku, kus veetsin esimesed kaks tunnikest sellises rütmis, et kui sadas, siis trollisin, kui vahepeal kergemalt sabistas, siis jigitasin. Lood näitas eilsega võrreldes oluliselt vähem kala. Seda hoolimata sellest, et võrreldes eilsega oli pisut ka voolu tekitatud. Lausa 25 grammi pidi jigipea suurus olema, et sügavates aukudes püüda.

Aeg kulus, tulemused ei tahtnud tulla. Mingi aeg sain Rapala kiirabiga ühe 45 cm kohapoisi. Siis pikalt vaikus. Lõpuks suure pangestamise tulemusena jigitades kahest erinevast ankrust kaks võttu. Üks neis toimus päris paadi alt ja mats oli ikka korralik. Mõlemad võtud tumedate toonidega, aga otsa ei jäänud kumbki võtja. Lõpuks sain ka ühe 42 cm konna ka veel kiirabiga trollides. Seega kahe tunni peale 4 võttu. Nutma ajas see rütm...

Kuna keha oli ikka veel kuiv (tänu tugevale tuulele kuivatasid iilid vihmapauside ajal riided kenasti kuivemaks), otsustasin edasi mere poole minna. Hooga sõites punase maja alla välja, kus siis trollisin ja jigitasin viimasel sirgel. Jigi oli täna täiesti mõttetu teema. No mitte üht puudutust ka. Trollimine andis midagigi. Testisin erinevaid lante - karikko  haugitapja, rapala erinevad versioonid, kaks uut yozu-ri lanti ka veel lisaks. Karikko pakkus loomulikult ühe haugi, aga see oli ka kõik. Yozu-ri oli ainukene mis koha pakkus. Alustuseks üks konn, siis teine 45 cm kasti, kolmandaks lõpuks ka normaalne kala. 2.55 kg. Ja enne kui ma ta kasti puhkama saatsin tõi ta veel ühe kohakonna ja haugi ka veel otsa.

Käisin oma tõugja paigas ka proovimas, aga ei miskit. Mingit liiklust veepinnale lähedal selle vihmaga ka märgata polnud.

Kella viieks hakkasid mu riided vaikselt läbi vettima ja otsustasin kodupoole ära kulgeda. Trollides. Huvitaval kombel ei saanud enne ilusa maja tsooni ühtegi võttu. Ka jigitades, kahes kohas sügava peal.

Seitsmest tulin maha ära. Midagi sai nagu võetud (3 koha) ja arvestades, et tänasest päevast üldse midagi ei lootnud, tuli rahule jääda. Aga üldiselt oli ikka nõrk see võtt. Saan aru, et kohaga on nagu on, aga vaid kolm haugi võttu päeva peale, on selle jõe kohta ikka nutune värk. Isegi suvel. Aga yozu-ri oli üllatavalt hea.

Homme jätkame koha otsimist juba neljakesi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar