Esiletõstetud postitus

neljapäev, 10. august 2023

Väylänpää, 09. august 2023

Peale teisipäeva hommikust fiaskot, sain õhtupoolikul uue ridvahoidja ja kompunnisin ritvadega uue asetuse. Kuna üks kaigastest on teistest kõvasti pikem (3.3m), siis on "lehvik" tasakaalust natukene väljas. Lisaks on üks äärmistest ritvadest keskmistele lähemal ja läbi ujutatav territoorium selle võrra kitsam.

Õhtul käisin proovimas ja kolmapäev tegin juba täis püügipäeva. Sõuda kannatas, pisut pidi käänakuid aeglasemalt tegema, sest vastasel juhul oli sasi kiirelt tekkima.

Kolmapäevane ilm oli ideaalne. Päev enamasti pilves, vaid hommikul ja õhtul tuli päike välja. Veetemperatuur oli teisipäevase suure sooja (29 kraadi) mõjul kerkinud jões juba üle 20 kraadi. Tuul puhus ka terve päeva soodsast lõuna kaarest. Nii oli lihtne sõita ja tegin päeva peale kolm satsi. 3 tundi + 2 tundi + 3 tundi.

Sain läbi käia kõik enda jaoks huvitavad kohad, v.a. saare tagune esimene auk, sest saare ees on liiga vähe vett, et saarest paremalt poolt läbi sõuda. Sain seal landi põhja kinni nii, et selle tulemuseks oli kõikide maailmade kõige suurem sasi. Parempoolse ridva tamiil sõitis kõikidest ülejäänud tamiilidest üle...Landi päästmiseks lappasin kõik teised landid paati ja lõikasin tamiilid seejärel lihtsalt läbi. Lõpuks sai kinni jäänud lant kenasti päästetud.

Oma kivi juures käisin ära. Rasmuse kivi juures samuti. Alla laia ala algusesse jõudsin välja isegi kaks korda. Tupo jõe suuet kammisin lausa viis korda... Kõikvõimalikud aja jooksul edu toonud nõksud said letti laotud, kuid tolku sellest polnud. Oma kala ma jões üles ei leidnud.

Panin päeva teises pooles putukaridva ka sisse. Et väike harjus segama ei hakkaks sidusin tamiili otsa lõhe putuka. Sellele tuli kaks võttu, üks ei jäänud otsa, teine oli harjus.

Lantidest suvatsesid päeva peale liigatada punane edi, mille vastu on ahvenatel jätkuv huvi; kuldse tooniga jässe, mis tõi ühe harjuse paati. Lisaks proovis keegi, lõhe see nüüd küll polnud, punast jässet kiige augus. Võtt oli küll täpselt selles kohas, kus loodi pealt eelmisel tiirul ühte kena varju nägin... korraks juba lootusekiir kerkis, aga kustus ka koheselt.

Poole kümnest tulin maha, sest enam lihtsalt ei jõudnud. Kahtlustan, et sõuan vist natukene "üle", liiga agressiivselt ja tempokalt. Võibolla peaks rohkem lihtsalt kulgema.

Nelja lõhet nägin hüppamas. Üks rootsi kivi juures, ülejäänud laia ja aeglasema ala peal. Ülenaabrid meelitasid ühe 5-6 kilose välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar