Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 18. september 2024

Soomes, 17. september 2024

Hommikul tegin kerge jooksu enne vee peale minekut. Seetõttu start ka alles kella kümne paiku. Suund muidugi mere poole. Kümne haru lõpus väikene jigitamine ja siis otse mere sirgele välja, kus ees juba paar paati püüdmas. Üks neist lausa jigitamas punase poi juures.

Järgmised viis tundi veetsingi suuresti seal. Nagu eilegi käisid trollimine ja jigitamine vaheldumisi. Üks tõugja ankur ka veel sekka. Päev erines eilsest märkimisväärselt selle poolest, et haug ilmus välja ei tea kust kohast järsku välja. Pooled võtjatest olid haugid. Jigitades osakaal isegi rohkem.

Proovisin erinevates ankrupaikades jigitades suure hulga värve läbi. Lõpuks ikkagi roosakas v saba enim sobis. Vähemalt haugidele. 3 haugi  ja vaid üks koha jigitamisega. Vaid ühes ankrus sain rohkem, kui ühe võtu (kolm), enamustes kerge näitamine ja ära keelduti võtmast. Ei saa ma neid millegipärast käima.

Trollimine oli algus üsna sarnane eilsega. Paljud võtud lõppesid ära kukkumisega. Üks päris kobe koha pääses niimoodi minema, kui olin saanud parkümmend sekundit teda venitada. Teine suurem ära kukkuja oli käitumise järgi ilmselt haug.

Kui eile tuli võtulaine kella ühe paiku, siis täna tilkus terve päeva jooksul pikkade vahedega. Lantidest leidsin karbist järgmise karikko - tume selg, hele külg, punane kõht ja sabaots - mis veealustele peale läks. Yozuri täna üldse ei töötanud, aga vabanduseks tuleb tõdeda, et päikest oli ka üsna vähe.

Kella neljaks, kui vaikselt tuule mere poolt puhuma keeras, tüdinesin sellest püügipaigast lõplikult ja trollisin minema. 

Teisesirge alguses koha ja haug; sügava augus kaks väikest koha otsas, üks neist paati; tünni sirge keskelt haug ja koha; ilusa maja sirgelt üks haug; diivaniaugu lõik null. Lood näitas lubavaimat pilti tünni sirgel ja diivani augu lõigu alguses. Kõikidel lõikudel tegin kontrolljigitamise ka ära, saavutamata ühtegi võttu.

Kella poole kaheksast tulin juba maha ära. Kokku 6 koha kaasa (teist samapalju punne tagasi). Suurim 2.61 kg. 6 haugi. Teine paatkond sai ennast lõpuks käima. 4 koha ja hulgim hauge. Limasid püüdsid nad mereääres 3.5 meetri pealt. Arvol lisaks hommikul saare tagant 4 korralikku latikat.

Homsest jään üksi. Teised lahkuvad koju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar