Esiletõstetud postitus

teisipäev, 17. september 2024

Soomes, teine päev, 16. september 2024

Öösel tegi külma. Nii palju, et kui ma enne kella seitset silmad lahti tegin siis jõe poole mitte ei tõmmanud. Molutasin poolteist tundi, enne kui peale sättisin. Poole üheksa paiku lahkusin sadamast.

Enne mere suunas liikumist otsustasin kümne haru ülemise osa kuni pumbajaamani läbi uurida. Trollides ja jigitades. Null nii ühte kui ka teistmoodi. Etteruttavalt tuleb öelda, et õhtul käisin ka selle distantsi veel läbi, sama tulemusega. Ei toimi mul selle lõigu proovimine. Kui nüüd mõtlema hakata, siis trollides pole see lõik mulle kunagi sobinud, vaid jigi on toiminud vahel harva.

Järgnes juba mereäärne sirge. Sellel toimetasin terve päeva. Vaheldumisi jigitades ja trollides. Korra tegin keskpäeva paiku peatuse ka tõugja tsoonis, kus peale ühe ahvena ka korraliku löögi sain, aga otsa keegi ei jäänud.

Kuni lõunani ei toimunud sisuliselt midagi - tekkis tunne, et eilne oli ikka suur erand... Pea igal trollimisel sain võtu, aga koha ei jäänud millegipärast otsa. Ilmselt passiivselt ründas.

Üks punnkoha ja üks kilone lõpuks ikka nõustusid otsa jääma, lisaks ka selle reisi esimene haug. See et neid ei ole, tuleb ikka plusspoolele kanda :-) Jigitamine ei toitnud kohe üldse. Ei togimise poegagi...

Kella ühe paiku läks päike natukeseks pilvkatte taha ja kohe hakkas juhtuma. Tunnike oli väga produktiivne. Aga ka vaid trollides. Siis tund vaikust ja otsa tehti teine laine, seekord lausa 1.5 tunnine ja erinevalt eelmisest pakuti ka jigile midagigi. Kaks kala erinevatest ankrutest roosa värvi toonide peale. Kaks punni ka veel lisaks.

Trollimisel otsustasin peale esimest võtutundi värvide mängu kasuks. Leidsin neli lanti mis toimisid. Lilla karikko, rohelise pea ja sinise seljaga karikko, kolla-valge yozuri ja tumeda selja, valge külje ja punase kõhuga karikko. Päikese ajal toimis yozuri hästi, sinise peaga karikko toimetas usinalt sõltumata päikesest või pilvest. Too oli ikka päeva lant.

Mingi aeg sain lillakast karikkost lahti. Proovisin jõe parempoolsemat külge ja vist magasin loodil  põõsa maha. Kinni jäi ja lahti ei saanudki. Õnneks on mul sellest värvist ka teine eksemplar olemas. Kahju on ikkagi. Olen omast arust üsna riskivabalt trollima hakanud, hoides lanti rohkem kui poole meetri kõrgusel põhjast. Samas sodi on jões nii palju, et kui loodi vahtimise unustad, siis on karistus kärmelt tulemas.

Poole viiest tekkis vaikus, mis kestis kella kuueni. Siis sain punase poi eest veerand tunniga 4 koha ja kuna tüdimus oli juba piisavalt suur, siis trollisin peale seda sealt ka minema. Kontrolllõik veel tünni sirgel andis ühe võtu.

Päeva lõppskooriks jäi 18 ära võetud koha (6 punni veel ka tagasi), suurim neist 2.61 kg. Sort tervikuna oli pisut väiksem kui eile, aga kolme kalaga sain kaks kilo ikka lõhki. Üks haug ja ahven ka veel sekka.

Teine paatkond ei saa kuidagi ennast käima. Kõutsil kaks koha ja ahven, Arvol vaid saaretagused tonkakalad - üks latikas, hulgim poolekiloseid turbi. Arvol on muidugi trollimise nöör selline 0.3 mm +, mis selle tugeva vooluga vist lanti põhja ligi ei lasegi. Homseks peenema asemele kerib, saab näha kas see toimib.

Soomlased trollisid täna usinalt punase maja tsoonis. Plaanerite ja pommidega püüdes. Vaatasin, et neil on üsna väikesed landid. Need tundusid väiksemale kalale hästi peale minevat. Pidevalt tõstsin punne välja. Kahvakalu vaid paari silmasin.

PS! Õhtusöögiks makaroniroog hapukoore ja kalamarjaga :-)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar