Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 16. september 2024

Soomes, ulmeline start, 15. september 2024

Nädal puhkust. Viimaste päevade tempo tööjuures saab mõnuga maha tõmmatud. Viis püügipäeva peale tänast veel ees ootamas.

Tulime kolmekesi - Arvo, Kõuts, mina. Seega ma üksi paadis. Seekordne praam toimetas meid kohale nii, et veepeale jõudsin poole kuue paiku.

Eelinfo, Tamur ja co olid just lahkunud, rääkis kümne harust ja mereäärsest sirgest. Kõutsi paat trollis mere suunas, ma jäin kümne märgi alla jigitama. Seejärel saaretagune ja kontrolli mõttes trollimine veel pumbajaama juurest ülesvoolu, nii paarsada meetrit. Kalast ei kippu ega kõppu. Lood nagu samas lubas midagi.

Suundusin hooga mere äärde ja alustasin seal trollimisega. Punasest poist alates. Ja ega kaua aega ei antud, juba enne rohelist poid, vajus ritv kõverasse ja vallandas kärri. Esimene koha peagi ka kahvas. 2+ kilone kala. Sain enne järgmist punast poid veel kaks tükki - 45 ja 46 cm pikkused ja vangutasin pead. Kas sattusin täpselt õigel ajal õige landiga õigesse kohta või ongi elu selline "lill".

Kuna kala tundus all olevat, siis panin rohelise poi juurde ankrusse ja proovisin jigitamise sellel sirgel ka ära. Esimene vise risti voolu, nurga all kus lant hakkab vastuvoolu tulema ja pausid muutuvat pikemaks, pandi korralik pauk ja enne veel kui sidurit maha jõudsin keerama hakata, kärtsutati jõuga allavoolu liikuma. Kahtlustasin tõugjat. Hiljem käitumise järgi tragitud haugi. Tegijaks osutus aga 2+ koha, kellel lant täiega kurgus. Hüperaktiivne võitleja oli. Meelitajaks mingi roosa-beezikas silikoon. Tootjat ei teagi.

Proovisin veel samas ankrus veerand tundi. Sain värvide vahetades ühe kergemat sorti võtu, aga lõplikult närvi kedagi rohkem ajada ei õnnestunud. Uuesti trollima...

... ja jätkus asi vanas vaimus. Poole kildise lõigu peale järgmised kaks koha paadis. Siis otsustasin veel korra võtulaine proovile panna ning vahetasin tegija landi, lillaka karikko, teise sama tootja oma vastu. Sinaka seljaga. Läbisin sama distantsi ja null võttu. Uuesti lillakas karikko otsa ja jälle kala. Kella kaheksani püüdsin, võtsin viimasena päeva suurima 4.44 kilose ja siis tulin hooga tulema. Päris pimeda peale kojusõitu jätta ei tahtnud ning korra tahtsin veel kümne haru lõiku proovida. Seal selle landi vastu aga huvi ei tuntud.

Kokku siis 8 koha (4.44; 2.22; 2.11; 2 ...). Üks jigitades teised trollides. Ja see kõik vaid kahe tunniga (kella 18-20 vahel). Ulmeline algus! Kõuts sai ka käe valgeks, Arvo lükkas kala puudutamise homsesse. Sellist reisi esimest päeva ei mäletagi.

Vesi 18 kraadi. Vool oli selline, kus 30 grammiga viie meetri peal saab püüda, aga suuremas sügavas vist enam mitte.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar