Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 18. september 2024

Soomes, poolik päev, 18. september 2024

Hommikul saatsin lahkujad koduteele ja ise molutasin mökkis veel natukene aega. Kaks täispäeva püüki on osutunud väsitavaks, peaks vist puhkusest pisut puhkust võtma :-)

Lõpuks ennast minekule sättisin ja esimeses ankrupaigas tünnisirgel oli kohe asi selge. Täna siit head nahka ei tule! Vool, mis kahel esimesel päeval oli tugev ja mida eile pisut väiksemaks keerati oli tänaseks olematu, vesi seisis lihtsalt paigal. Samas, kui tuldud juba sai, siis kohe tagasi ka ju ei torma.

Kammisin alustuseks jigitades tünni rajooni läbi. Nii viie ankruga. Seejärel juba mere sirgel, kes teab mitme ankrupaigaga. Trollimist ka veel sekka. Kalal oli ikka karp kinni mis kinni. Kella kaheni passisin seal ja kogu selle aja peale üks koha, kolm haugi, üks ahven. Ja oleks siis võtte olnud. 

Kuna lõunast võtulainet ei tulnud ja tuule keeras ka veel läänekaarde kukkudes vaikselt lainet kergitama, siis tiksusin kodupoole tulema.

Mul on mootoriga selline häda, et madalatel pööretel kipub too pidevalt välja surema. Kaunis tüütu on iga paarisaja meetri tagant seda jälle käima tõmmata. Nii trollisingi pisut suuremal kiirusel, kui tavaliselt. Umbes 4.5 km/h. Ei usu et selle nahka midagi läks, aga kodutee oli ikka üsna igav.

Teise sirge alguses üks kilone koha (pruunika jessega). Sügava lõik ja tünni sirge täiesti võtuta. Ilusa maja sirge alguses 3 haugipulka järjest. Kõik sellised 25 cm, vaevu landist suuremad. Kümne haru täispikkuses null võttu. Käisin veel hooga ka suvisesel kohasirgel, aga ei miskit ka seal. Kell viis olin juba maas ära ning sauna kütmas. Voolu enne maha tulekut ei tekkinudki.

Kokku pooliku päeva peale vaid 1 koha ja 3 norm suuruses haugi. Polnudki nagu miski päev... Kohalikud vist teadsid seda ette - vaid üks püüdja oli mere ääres ja sedagi vaid pisukest aega.

PS! Nägin vist esimest korda siin jäälindu. Ilusa maja tsoonis. Kümne harul tiirutab pidevalt valge peaga kotkas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar