Esiletõstetud postitus

teisipäev, 9. aprill 2013

Pärnu jõgi 09. aprill - siig!

Lõunaks jõudsin Pärnusse Lennuki alla. Kuna Mait, kes palus mul matõlli kaasa tuua oli alles poolel teel Pärnusse, otsustasin teha esimesed püügiaugud autode parkimiskohtade lähedal ja liikuda vaikselt Reiu poole. Päeva plaan oli selge - korralik ahven üles otsida.

Rahvas oli mööda jõge laiali ning enamus tukkus. Liikusin oma vimma kohtadest hooga mööda, ei tahtnud ennast sinna istutada, sest kui kala võtma peaks, siis oleks maru raske ennast sealt eemale vedada.
Puurinud mõned augud ja saamata ühtegi võttu jõudis Mait mulle lõpuks järele.

Andsin vastsed ära ja põrutasime koos hooga Reiuni välja. Seal jätkasime otsimist. Vanade aukude alt leidsime kohe ahvenavõtu. Esialgu tulid august välja mudilased, kuid natuke hiljem ka mõned viisakamad kalad. Kahjuks kala ketti ei läinud. Sama ka Maidul. Otsisime seejärel ümbruskonna augud läbi - tulemuseta - ja maandusime tagasi alguse aukudele.

Ahven oli all, aga võtma ei kippunud. Pika mängitamise peale aegajalt mõni tuli otsa, aga leili kala ei läinud.
Otsisime ja puurisime kuni kella viieni välja kuniks ma tüdinesin ja otsustasin võtta suuna tagasi allavoolu. Mait arvas, et jääb veel tunniks.

Kokku sai ära võetud vaid viis ahvenat ja tagasi lastud üle kümne mudilase.



Sammusin allavoolu, puurides vanu auke lahti ja tehes pistelist kontrolli pea iga paarikümne meetri tagant.
Kuni jõudsin ühe auguni, kus kirbu allalaskmisele järgneval tõstel toimus kohe korralik võtt. Otsa ei jäänud. Mängisin uue tiiru, uus võtt, tühi haakimine; jätkasin samast kohast üles mängimist, kui keegi väga tugevalt nooguti alla vajutas; korraks oli korralik raskus taga, aga kukkus kohe ära. Krt...Jätkasin mängimist, kuid võtte ei järgnenud. Peagi saabus kohale ka Mait ja tegi minust kolm meetrit allavoolu oma augu. Nii kui ta all mängima hakkas toimus korralik laks. Külge ei jäänud, tegi teise tiiru, uus laks. Ja ikka tulemuseta. Peale seda ka temal vaikus.

Korralikud kalad all, aga ei võta ära. Puurisime ümbruskonna läbi, kuid midagi peale ahvenapunnide välja ei võlunud. Võttis vanduma.

Peagi tüdinesin ka sellest kohast ja otsustasin, et teen viimaseks auguks lahti ühe vana augu "võttude" kohast ca 20 meetrit ülesvoolu. Kirp alla ja kohe laks, seekord jäi taha.  Pika venitamise ja väsitamise tulemusena õnnestus jää peale korralik siig (950 gr) tõsta.
Kuna võtt oli olnud samasugune, kui eelmised, oli ilmselt meil teiste aukude all samuti siiad.  Natuke veel jändasin vanadel aukudel, kuni võtsin suuna vimma kohtade poole. Mait jäi siigasid edasi kiusama, ühtegi tal kahjuks välja meelitada siiski ei õnnestunud...

Vimmakohale jõudes oli kogu meestepunt kadunud ja vaid üks tuttav nägu jäänud kohale. Rääkides selgus, et kui mees poole viiest tuli, siis selle aja jooksul ei ole siin keegi vimba saanud. Panin oma kirbu ka vette, kammisin läbi kümmekond auku; sain ühe ahvena ja ühe vimmakonna, kes võttis sööki sellise näoga, et lausa sunnitakse sööma... ja kuulutasin päeva peagi lõppenuks. Tundub, et õhtust võttu täna ei olnud.










Ilm: +5 kraadi, päike, väga nõrk muutliku suunaga tuul

Õhtul tulin maale - saun ja õlu, mõnus. Homme teine Pärnu päev.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar