Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 15. aprill 2013

Pärnu jõgi 14. aprill - suur siiaralli

Nädala sees leppisime Maiduga kokku, et pühapäev teeme hooaja viimase jääpüügi Pärnus. Soovisime üles leida suuri ahvenaid ja siigasid. Seetõttu sättisime ennast jõele juba kella seitsmeks.

Läksime Reiu alla. Alustasime vanadest ahvena aukudest. Kui eile sai sealt veel püüda, siis öö jooksul oli sinna tekkinud suur vool ja kirbuga püügist ei tulnud miskit välja. Sättisime ennast seetõttu rohkem rüsa taha, kus vool suht vaikne.

Esimene püügitund võttis siunama - tasus siis nii vara üles end ajada kui vaid nurg võtab ja teised kalad täiesti suu kinni hoiavad. Pikapeale asi siiski paranes ja sekka lõi vimba ning ka ühe latikapoja. Kuni ühel hetkel oli korralik koll otsas - latikas; kuidas ma ka ei üritanud aga auku mul teda saada ei õnnestunud. Üritasin seejärel kongitsaga kala otsa saada, aga meetrine jää ja minu liialt pisike kongits ei andnud tulemust. Seejärel otsustasime augu pisut laiemaks puurida, kuni ühel hetkel puur vastu tamiili läks ja ...Ju siis polnud minu kala.

Kuna võtud olid suhteliselt nirud, siis lõuna paiku suundus Mait Reiu suudmesse vanu auke läbi kammima ja mina liikusin vaikselt uusi auke tehes samas suunas.

Umbes neljakümne meetri kaugusel algsest kohast oli korraga otsas keegi korralik kala - ilmselt siig, kuid pääses poolest veest jooksu. Egas siig ometi üksi ela ja seetõttu jätkasin samas kohas otsinguid. Esialgu tulemuseta. Kella kahe paiku tuli tagasi ka Mait ja otsustas samas kohas proovida  ning  mõne minuti pärast tõmbas välja siia...

Edasine oli juba tõeline ulme - järgmise tunni jooksul võtsime kahe peale välja seitse siiga, kuniks üks augu alt lahti pääsenud siig võtu lukku pani.  Jändasime veel tunnikese sealkandis aga kala uuesti võtma ei hakanud.


Siig võttis üsna põhja ligidalt - ca 10 cm põhjast; võtud olid väga erinevad, esmalt ujus kala üsna mitu korda lihtsalt pihta (täpselt selline mulje nagu ogalik kiusaks), mõne aja pärast läks kala lõpuks närvi ja siis oli löök juba väga ründav. Püüdsime mõlemad punase kirbuga. Samas läti venelased Jura & Jura, kes meiega koos  samas kohas siiga said, püüdsid rohelise/kollase marmõssiga. Samuti oli neil lööke väikese põiklandi peale.

Pealelõunal õnnestus meil ära näha ka elus kalainspektor, kelle ringkäigu järel tühjenes jõgi meestest lausa võluväel.

Õhtu eel õnnestus meil kummalgi veel üks siig saada, seega kokku: Mait 5 siiga, mina 4 siiga (1.3 kg, 1.1 kg, 0.9 kg, 0.85 kg).  Hea lõpetus jääpüügi hooajale!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar