Esiletõstetud postitus

laupäev, 22. juuni 2013

Vigala jõgi, vimb vol 3, 22. juuni

Hommikusest varasest ärkamisest sai teadagi mis...

... äratus toimus poole kümne paiku, kui poiss teiselt korruselt alla trampis ja hooga voodisse maandus. Müramise aeg olla käes...

Jõe äärde sai jõutud alles pool kaksteist. Egas muidu poleks läinud, kui väljas poleks olnud mõnusalt sompus ilm ning vanem laps poleks eile nõudnud suitsukala. Täpsemalt küll suitsu latikat, aa kus ma talle selle latika siit välja peaks võluma ... mõtlesin, et panen suitsuahju vimma, ega ta tähele pane:-)

Püügikoht sama, mis kahel eelmisel päeval; varustatud kahe feeder ridvaga, ühe otsas söödakorv, teise otsas tavaline tina. Esimesena söödakorviga ritv sisse ja teisena tavalise tinaga. Teist pannes silmanurgast juba nägin, et keegi esimest sikutab, aga kui tähelepanu temale lõpuks suunasin oli võtt juba läbi.

Tirisin esimese ridva välja ja panin sakutatud ussile värske lisaks. Samal ajal ründas teist ritva keegi. Ja jälle jäin hiljaks. Krt.

Toimetasin esimese ridva vette tagasi, vahetasin teisel ussid ning jäin ootama. Algus oli olnud liialt tormakas ning lootused edasise suhtes olid kenasti kõrgeks aetud. Kuid ootamatult tekkis vaikus, kus kumbagi ritva ei seganud ei vimb ega ka pisikala. Ilm oli mõnus - enamasti pilves, aegajalt piilus päike välja, kuid kadus peagi pilveserva taha uuesti peitu.

Kulus umbes veerand tundi kui tavalise tinaga ritva, mille olin sisse söödetud kohast ligi viisteist meetrit allavoolu asetanud ründas järgmine kala. Seekord jäi ta ka otsa ja rändas sumpa. Hetk hiljem sama lugu söödakorviga ridvaga ning järgmine kala sumbas.
Järgmise veerand tunni jooksul ronis kummagi ridva otsa veel üks vimb ning suitsuahju soojaks kütmise lootus aina paisus ...

Kell oli veerand üks kui päikese pilve tagant viieks minuks välja tõi. Mõttest käis läbi, et selleks korraks on siis vimbadega ühel pool, aga ei - mõni minut hiljem õnnestus ka viies kala sumpa saata. Õnneks keeras aga  peagi pilve uuesti päikesele ette ja lausleitsakut ei tekkinud.

Umbes samal ajal sain endale jõe äärde ka seltsilised, kes sättisid ennast minust ca viiskümmend meetri allavoolu sisse. Kaks eesti meest. Askeldasid, mis nad askeldasid, aga pool tundi hiljem oli kuulda esimesi rõõmunoote - vimb ka seal. Tundub, et kala on üsna laialt jões, sest enamvähem samal ajal toimetasin oma kuuenda vimmapoisi kaldale.

Kella kahe paiku said aga lõpuks pilved otsa ja päike hakkas lagipähe paistma. Sättisin ennast minekule - aitab küll, suitsuahju piisavalt kala, mida panna.





Kokkuvõtvalt: enamasti pilvine ilm, ca 25 kraadi sooja,  mõõdukas läänetuul, vimb laialt all, huvitaval kombel ei saanud ühtegi muud kala.


NB! Püügi ajal helistas Jaanus, kes on Lapimaal Tornio ääres ja rääkis naabrimehe poolt saadud üheteistkümne kilosest ning mökkide peremehe püütud üheksa kilosest lõhest... mul veel kaks nädalat Lappini oodata, tahaks juba seal olla... no mida kurat ta ajab meele ärevile:-)






1 kommentaar:

  1. Halloooo, 29juuni juba - kus on värsked sissekanded, ah! Tuhanded ootavad.

    VastaKustuta