Esiletõstetud postitus

pühapäev, 31. jaanuar 2016

Pärnu jõgi /Vigala jõgi - kevad käes :-(, 31. jaanuar 2016

Päeval sai Pärnu jõel käidud - täiesti mõttetu reis. Vool nii tugev, et marmõssi sai vaid kalda ligidal põhja lasta. Lisaks ujus jões niipalju sodi allavoolu, et isegi tonkarakendusega poleks püüda saanud - kohe kõik prahti täis.

Kammisime Viljariga erinevaid tsoone läbi.
Seal, kus eile kamp mehi püüdis, üritas mingi seltskond täna ka, kuid jooksis peagi laiali. Hiljem sinna vaid üks mees istuma jäi. Tegin juttu ka - tolle sõber olla sealt eile kõvasti vimba saanud. Olla lausa 20 tk ära võtnud. Pärast mees veel kaalust rääkis - 5kg ... mis kuradi punnvimb see siis olema pidi mida nad kotti ajasid. 250grammi keskmine?

Anyway lahkusin sellelt jõelõigult viimasena peale kella ühte, ilma ühegi võtuta...

Jää oli öö jooksul kõva 3-4 sentimeetrit õhemaks viilitud. Vesi jää peal oli õnneks ära jäätunud, aga kui seda voolu veel 24 tundi on, siis ... Linnast läbi minnes, käisin seal ka mõõtmas, seal veel vähem. Nii 13 cm ja mitte voolu sees. Miks mul on tunne, et see jää on lännu :-( Mehed tagusid põiki, otsustasin kodupoole suunduda...

Asja plusspool oli muidugi see, et sai varem kodu tagasi ja oma jõge pisut uuritud. Vigala sillalt vaadates oli jõgi kõik jäävaba, kuid üle jõe talu juurest alates olid kõik pangad kinni jooksnud. Minu lõigul lausa kena jääsilla moodustanud pankadest, mis tugevasti üksteise küljes kinni. Käisime poisiga jõe keskpaika ka uudistamas. Jää kannab:-)

Ei tea kas selleks korraks siis asi ühelpoole Juba enne veebruari.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar