Esiletõstetud postitus

neljapäev, 19. september 2013

Lääne Soomes, esimene päev, 19. september 2013

Hommikul sai praamiga üle tuldud. Kogu tee Helsinkist siiapoole muudkui kallas vihma. Vahel lausa nii kõvasti et autod ennast tee äärde parkima sättisid. Kohale jõudes oli aga ilm suht ilus, isegi päike paistis.

Vedasin oma asjad mökkisse ja lükkasin elektri sisse. Külmkapp tegi paar korda häält ja siis lahvatas külmiku alt punane valgus ning tuba täitus kärsa haisuga. Korgi lõi ka läbi. Nii palju siis sellest külmikust:-) Peab vist sööki külmakastis hoidma.

Sättisin paadi korda ja plaanisin just veele minna, kui kohale jõudis äikesepilv. Nii istusingi toas ja vahtisin netti kuni pilv mööda sai. Sättisin ka oma uue kalakasti püügivalmis, täna tema jaoks ikkagi esimene püük:-) Tänud kinkijatele! Päris mõnus kast!

Poole seitsmeks oli pilv lõpuks lahkunud ja sättisin ennast veele. Esimene peatus kümne märgi all. Loomulikult mootoriõli otsa. Paar viset ei miskit ja siis ühe viske ajal mingi närvikobar all, kõigepealt vastu ujub, siis korraks toksab ja peale seda veel tagant üles lööb.  Kõik see ühe kerimise ajal. Aga otsa ei jäänud ja järgmisele viskele enam ei reageerinud. Latikas? Ahven? Koha moodi nagu polnud.

Kuna tume värv rohkem midagi ei pakkunud panin heledama otsa. Teisel viskel kena löök ja keegi ka otsas. Palusin, mis ma palusin, et poleks limatuub, aga vee peale lohisedes vahtis kole allakilo haugi nägu vastu ...:-(  Paar viset hiljem samast kohast teine samasugune. Seepeale keerasin solvunult paadinina suure jõe peale, et natukene seal proovida enne kui pimedaks läheb.

Esimene peatus, väikese jõe suue suurde jõkke ei andnud mitte ühtegi elumärki. Seejärel mootorituurid üles ja mere poole, põõsa alla. Seal kaks paati kohapeal ankrus. Võtsin siis ka natuke ülesvoolu koha sisse. Pildusin paar värvi läbi, ei miskit. Ühes paadis keegi korra kahvaga midagi tegi, kuid peagi lasid jalga.  Proovisin veel viis minutit vedada ja seejärel andsin alla ning võtsin samuti kodutee ette.

Vee ja ilma järgi võiks järgnevatel päevadel küll lootust olla. Temperatuur 15 kraadi, vesi madal ja vool väike. Lubab päikest ja vähem tuult. Korraliku vihma alles teisipäeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar