Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 18. mai 2022

Haugi haugi haugi, 18. mai 2022

Teisipäevane külm oli kolmapäeva hommikuks lahkunud. Särav päike, soe ilm ja nõrk tuul. Ideaalsed olud merepüügi jaoks. Terve päeva püsis tuul edelast ja jäigi üsna kergeks, nii et laine probleemi täna ei tekkinud.

Alustasime Bonderi kaare läbi kammimisega ja peagi mere äärde suundusime. Kell oli pool üksteist, kui punase poi juurde ära parkisime. Kellaaeg juba selline, et kohe peaks ennelõunane võtt algama ja seda üllatavam oli esimese, selle kõige magusama, ankrupaiga vaikimine. Ei puudutust ka. Justkui poleks seal kunagi kala olnudki.

Ankrupikkus allavoolu ja saime võtusoone siiski kätte. Järgneva pooleteise tunni jooksul oli meil tegevust enam kui küll. Urmas sai ka käe limaseks. Igast ankrust saime 2-3 võttu ja seejärel saime võtulainele tagasi alles ankrupaiga vahetamise järel. Lõunaks oli mul kümme kala käes, teist sama palju oli plehku pääsenud.

Seejärel tuli keskpäevane siesta. Aega ajalt mõnes ankrus keegi võttis. Enamasti aga ei toimunud üldse midagi. Vahel harva ka mõni üksik kala paadini tuli. Urmas kasutas puhkeaja efektiivselt ära ja fileeris haugid. Kalatööstus kolib püügikohtadele aina lähemale :-)

Vahepeal tegime ka kohustusliku trollimise tiiru. Kui eile sügavamas vaos nii mõnigi vari loodilt välja paistis, siis täna ei midagi. Võtuga oli sama lugu. Päeva jooksul trollisime mingi tund-poolteist ja ma sain vaid ühe haugi. Urmas oli selles vallas kahekordselt edukam.

Siesta kestis seekord ikka väga pikalt. Alles kella kuue paiku hakkas jälle juhtuma. Punase poi juurest sain ka päeva suurema haugi, 5.3 kilose. Relaxi kiirabiga, mis oligi tänase päeva värv. Tasus teda paar päeva mitte kasutada ja kohe võttis ennast kokku :-)

Õhtuks täna pikalt peale ei jäänud. Hoki tahtis vaatamist ja enne kaheksat tulime maha ära. Kokku mul 19  haugi. Täpselt sama  palju pääses otsast plehku - oli selline pika hambaga võtt. Sedapuhku lisaks kiirabile ka mõned teised värvid toimisid. Urmasel viis haugi ja üks kena 740 grammine ahven. Mehise ja Anti paatkond tegeles enamasti trollimisega ja tõid 11 haugi koju ära.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar